+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. június 12. péntek, 13:11
Strache több mint nyolcezer eurónyi orvosságot számolt el az FPÖ-nél, a pénz nagyrésze potencianövelő szerekre ment.

Amint arról az Azonnali is beszámolt: Heinz-Christian Strache, az ibiziai videóba belebukott egykori osztrák alkancellár kapcsán tavaly szeptemberben az is kiderült, hogy számos magánköltségét egykori pártjával, a szélsőjobboldali Szabadságpárttal (FPÖ) fizettette meg. A párt havonta tízezer eurót bocsátott – a politikus fizetése mellett – a rendelkezésére: ebből kellett volna elvileg a politikusi munkájával összefüggésben keletkezett költségeit megtéríteni, viszont Strache a pénzből főleg magánkiadásait finanszírozta. Azaz

 

gyakorlatilag pártpénzből öltözködött, járt fodrászhoz és fizette bécsi lakásának lakbérét.

 

Felesége, Philippa Strache, aki egykoron szintén az FPÖ politikusa volt, szintén havi tízezer eurót kapott a pártból, ő ezt ruhákra és fodrászra költötte. A botrányok miatt végül az FPÖ tavaly év végére ki is zárta Strachét a pártból, aki most már saját mozgalmát szervezi. (Strachéval készült interjúnkat itt tudjátok elolvasni.)

 

A Krone Zeitung osztrák bulvárnapilap most további részletek birtokába került Strache költéseinek ügyében: eszerint Strache gyógyszereket is a pártkasszából vásárolt volna, legalábbis gyógyszerszámlákat is benyújtott a pártnak kiegyenlítésre. Pikáns részlet:

 

2015 és 2018 között Strache nyolcezer eurónyi FPÖ-pénzt költött orvosságokra, ezek kétharmadát potencianövelő szerek tették ki,

 

a többi tétel főleg fogyókúrás szerekből állt.

 

Strache ügyvédje tiltakozott az ellen, hogy ügyfele egészségi állapotáról, ami szenzitív adat, kerülnek ki információk a sajtóhoz, de a Krone szerint Strache maga csinált ebből közügyet azzal, hogy pártpénzt vett igénybe ezek finanszírozására.

 

Strache azt állítja: noha tény, hogy igénybe vette a párt által kapott pénzt (elvégre azt azért kapta, hogy felhasználja), de az elszámolások után mégis visszafizetett volna mindent a pártkasszába – azaz a gyógyszerek árát is később megtérítette volna. Az FPÖ viszont nem tud ilyenről, ők azt mondják: Strache egyszerűen magánkiadásaira használta fel éveken át a pártpénzt, de nem fizetett vissza semmit sem.

 

FOTÓ: HC Strache egyik klipje

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A miniszterelnök a rádióinterjújában beszélt emellett arról is, hogy a szerbeket lessük a Sinopharm vakcinájával kapcsolatban.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás