Továbbra is csökken az aktív koronavírusos fertőzöttek száma

Szerző: Varsányi Bence
2020.06.11. 09:20

Tegnap óta huszonhattal lettek kevesebben. Csütörtökre két beteg hunyt el.

Továbbra is csökken az aktív koronavírusos fertőzöttek száma

Szerdán Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy folyamatosan, jelentősen csökken az aktív koronavírusos fertőzöttek száma, ami a gyógyultak számának növekedésével magyarázható,

ez a tendencia pedig csütörtökön is folytatódott, mert bár 12 új fertőzöttet regisztráltak, az aktív fertőzöttek száma 26 fővel csökkent,

így már csak 1095 aktív fertőzöttet tartanak számon, és 2391-en gyógyultak ki a fertőzésből – írja a hivatalos tájékozató oldal.

Kórházi kezelésre jelenleg 321 beteg szorul, közülük 19 fő lélegeztetőgépen van, csütörtökre pedig két idős, krónikus beteg elhunyt.

Az operatív törzs honlapján kiemelik, hogy ugyan a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatok vitáját, a járványügyi készültség fenntartására továbbra is szükség van, valamint oda kell figyelnünk az általános óvintézkedések, például a védőtávolság betartásásra is.

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek