+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. június 9. kedd, 09:38
Igaz, hogy csak 30 fővel és az érvényben lévő távolságtartási szabályok miatt ülve, de ismét el lehet menni bulizni Hollandiában.

A koronavírus-járvány a gazdaság minden területére hatással volt, főleg a zeneiparra, mivel a járványveszély miatt a legtöbb országban bezáratták az összes szórakozóhelyet, és törölték vagy későbbi időpontra szervezték át az eseményeket, mivel a tömegrendezvények nem igazán összeegyeztethetőek a járvány terjedésének megakadályozásával.

 

Azonban már látni a fényt az alagút végén: az autós koncertek után a hétvégén több helyen tartottak a járványügyi előírásoknak megfelelő technobulikat is.

 

Hollandiában június 1-től az éttermek és a bárok mellett a szórakozóhelyek is kinyithattak, amennyiben a vendégek be tudják tartani a másfél méteres kötelező távolságot. A teraszokra nem vonatkozik semmilyen korlátozó előírás a létszámot tekintve, viszont a zárt tereken belül maximum 30 fő tartózkodhat egyszerre.

 

Ezt kihasználva a nijmegeni Doornroosje nevű hely megrendezte a világ talán első ülő technobuliját Social D(ist)ancing néven.

 

A klub befogadó képessége 800 fő, viszont az előírások miatt összesen csak 30-an vehettek részt a bulin, amelyen a vendégek az egymástól másfél méteres távolságra elhelyezett székeken foglaltak helyet.

 

Ha hangulatilag nem is, de technikailag azért megvalósult az igazi technomámor: a MixMagnek az este egyik DJ-je, Mauke Rodermond elmondta, hogy teljes hangerőn és rendes világítással várták a bulizni vágyókat, viszont szerinte kicsit nevetséges volt, hogy egy alapvetően táncolásra kitalált eseménynél az embereknek kötelező volt ülniük.

 

A hétvégén egyébként nem ez volt az egyetlen társadalmi távolságtartás szabályait betartó buli a kontinenesen: az egyesült királyságbeli Notthinghamben szombaton tartottak rave bulit egy erdőben. Az eseményre 750-en jelezték, hogy szívesen kimennének a nem megszokott helyen tartott bulira, de a szervezők végül csak 40 embernek engedélyezték a belépést, hogy a résztvevők biztonságos távolban tudjanak maradni egymástól.

 

Magyarországon jelenleg beltéri bulikat még nem lehet tartani, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltheti kormányinfón bejelentette, hogy az autóskoncerteket már engedélyezik.

 

Az estéről természetesen videó is készült, ahol látszódik, hogyan buliznak a holland fiatalok:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operating Modus (@maukerodermond) által megosztott bejegyzés,

 

 

FOTÓ: Mathijs Mekking Doornroosje Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A belarusz ellenzéki vezető úgy látja: Belaruszban eszkalálódik a helyzet, ezért az országoknak gyorsan kellene cselekedni. Cihanouszkaja nem látja értelmét a hazatérésnek.

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás