Hollandiában már technobulikat is tartanak a járványhelyzet alatt

2020.06.09. 09:38

Igaz, hogy csak 30 fővel és az érvényben lévő távolságtartási szabályok miatt ülve, de ismét el lehet menni bulizni Hollandiában.

Hollandiában már technobulikat is tartanak a járványhelyzet alatt

A koronavírus-járvány a gazdaság minden területére hatással volt, főleg a zeneiparra, mivel a járványveszély miatt a legtöbb országban bezáratták az összes szórakozóhelyet, és törölték vagy későbbi időpontra szervezték át az eseményeket, mivel a tömegrendezvények nem igazán összeegyeztethetőek a járvány terjedésének megakadályozásával.

Azonban már látni a fényt az alagút végén: az autós koncertek után a hétvégén több helyen tartottak a járványügyi előírásoknak megfelelő technobulikat is.

Hollandiában június 1-től az éttermek és a bárok mellett a szórakozóhelyek is kinyithattak, amennyiben a vendégek be tudják tartani a másfél méteres kötelező távolságot. A teraszokra nem vonatkozik semmilyen korlátozó előírás a létszámot tekintve, viszont a zárt tereken belül maximum 30 fő tartózkodhat egyszerre.

Ezt kihasználva a nijmegeni Doornroosje nevű hely megrendezte a világ talán első ülő technobuliját Social D(ist)ancing néven.

A klub befogadó képessége 800 fő, viszont az előírások miatt összesen csak 30-an vehettek részt a bulin, amelyen a vendégek az egymástól másfél méteres távolságra elhelyezett székeken foglaltak helyet.

Ha hangulatilag nem is, de technikailag azért megvalósult az igazi technomámor: a MixMagnek az este egyik DJ-je, Mauke Rodermond elmondta, hogy teljes hangerőn és rendes világítással várták a bulizni vágyókat, viszont szerinte kicsit nevetséges volt, hogy egy alapvetően táncolásra kitalált eseménynél az embereknek kötelező volt ülniük.

A hétvégén egyébként nem ez volt az egyetlen társadalmi távolságtartás szabályait betartó buli a kontinenesen: az egyesült királyságbeli Notthinghamben szombaton tartottak rave bulit egy erdőben. Az eseményre 750-en jelezték, hogy szívesen kimennének a nem megszokott helyen tartott bulira, de a szervezők végül csak 40 embernek engedélyezték a belépést, hogy a résztvevők biztonságos távolban tudjanak maradni egymástól.

Magyarországon jelenleg beltéri bulikat még nem lehet tartani, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltheti kormányinfón bejelentette, hogy az autóskoncerteket már engedélyezik.

Az estéről természetesen videó is készült, ahol látszódik, hogyan buliznak a holland fiatalok:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operating Modus (@maukerodermond) által megosztott bejegyzés,

FOTÓ: Mathijs Mekking Doornroosje Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek