Hat új koronavírus-fertőzést regisztráltak hétfő reggelre

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.08. 09:01

Két idős beteg belehalt a betegségbe, viszont már 2284 ember meggyógyult, 1200 alatt van az aktív fertőzöttek száma.

Hat új koronavírus-fertőzést regisztráltak hétfő reggelre

Újabb hat magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati tájékoztató honlap.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 548 főre emelkedett az elhunytak száma, 2284-en pedig már meggyógyultak.

 Az aktív fertőzöttek száma 1182 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százalékaa budapesti. 385 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap hangsúlyozza, hogy a védekezés második szakaszában jár Magyarország, és bár el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket, a koronavírus továbbra is jelen van és fertőz.

Világszinten már több, mint 7 millió fertőzést regisztráltak, 406 ezer ember meghalt, viszont majdnem 3,5 millióan meggyógyultak.

 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek