+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2020. június 4. csütörtök, 16:27
A buta mesék a nemzetgyilkos összeesküvésekről nemcsak értelmetlenek, de még el is lehetetlenítik a beszédet akár Trianonról, a magyarságról, de szinte minden közéleti témáról. Ideje megértenie a jobboldalnak, hogy még Gyurcsány Ferenc sem utálja a magyarokat.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

„Feladatuk, hogy megvédjék az emberiséget a gátlástalan terroristáktól, akik uralmuk alá akarják vonni a Földet.”

 

„Földünket a pusztulás veszélye fenyegeti, Gaia a földanya kétségbeesetten keresi a megoldást, miként mentse meg bolygónkat.”

 

„A magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére.”

 

A három fenti idézet hangulatban nagyjából ugyanaz: valamiféle arctalan massza akar ránk támadni, aminek tulajdonképpen egyetlen gondolata van, hogy ránk támadjon, és jól kitoljon velünk. A különbség mégis fontos: az első kettő a GI Joe, illetve a Bolygó Kapitánya című 1990-es évekbeli rajzfilmsorozatok intrójából van, a harmadikat viszont Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondta.

 

A magyargyűlölő, magyarellenes, nemzetáruló, stb. szavakat hagyományosan kiabálja az aktuális jobboldal mindenre, ami nekik nem tetszik: nagyjából így alakult ki az ország egy részében a csak a GI Joe-rajzfilmekhez mérhető minőségű történet arról, hogy itt valaki arra készül, hogy ráront az ő boldog nemzetére, és vagy Romániát csinál belőle, vagy legalább is a jó magyar férfiak és nők helyett buzikat, zsidókat vagy cigánybűnözőket telepít be, az új időkben kiegészülve persze a migránsokkal.

 

Azért az emberben mégis felmerül a kérdés, hogy tulajdonképpen Dobrev Klára lehet, hogy hülyeséget beszél, de biztos, hogy rá akar rontani Árpád nemzetére? Összességében kinek származna abból előnye, ha Magyarország megszűnne, vagy mondjuk 50 százalékban muszlimmá válna? Soros több pénzt kapna? A románok végre megkaphatnák a Bükköt is, esetleg az ukránok rátehetnék a mancsukat Nyíregyházára? 

 

És ebből hol profitálna Karácsony Gergely, aki annyira sunnyogó magyargyűlölő, hogy képes megemlékezést szervezni Trianon századik évfordulójára úgy, hogy valójában titokban tapsol annak, hogy Magyarországról méltatlan körülmények között a baloldal produkciója miatt leszakították területe kétharmadát? Akkora átverés történt, hogy még maga Orbán Viktor is meg lett vezetve!

 

A híres magyargyűlöletnek valahogy sehogy nincs értelme: dobálhatunk itt minden csúnyaságot Gyurcsány Ferencre, de a végére végül ő is csak magyar lesz,

 

úgyhogy ha rárontana a nemzettársaira, és mondjuk radikális muszlimokat telepítene be Debrecenbe Kósa Lajos anyukájának disznófarmjára, akkor azzal ő sem járna különösebben jól,

 

ahogy mások sem, már persze Kósa Lajos anyukáján kívül, aki olcsó munkaerőhöz jutna.

 

Mivel az egésznek semmi értelme, ezért érdemes felvetni annak a lehetőségét, hogy a baloldal magyargyűlöletéről hadováló jobboldal neadjisten hazudik. Akkor mi jön ki? Például az, hogy ez a magyargyűlölő baloldalazás eleve annak az ártatlanságpolitikának a része, amit változó minőségben kapunk már a rendszerváltás óta: ennek szellemében gyakorlatilag nem voltak a II. világháborúban magyar bűnök, azt a 40 év kommunizmust bármiféle magyar támogatás nélkül csinálták a szovjetek (de nem az oroszok, Putyin jó arc!), ha netán mégis volt magyar párttag, ő valójában nem volt kommunista (kivéve, ha nem a Fideszben ül, mert akkor kommunista akkor is, ha nem volt párttag), Trianonról pedig a baloldal tehet.

 

Nem a magyar baloldal, hiszen a baloldal eleve nem magyar, hanem valami nemzetektől eltitkolt dimenziókban mozgó kamarilla.

 

Ezek a kijelentések tökéletesen visznek félre minden értelmezhető vitát, ennek talán épp a századik évét taposó trianoni békeszerződés a legjobb példája: ha valaki esetleg próbálja kicsit színesebben értelmezni a jobboldali narratívában kőegyszerű történetet, akkor vita helyett kiderül, hogy épp annyira magyargyűlölők vagyunk, mintha mondjuk azt találnánk mondani, nem szeretjük Wass Albertet.

 

A Fidesz a hivatalos közleményében ennél is tovább ment: szerintük „a hazai és a brüsszeli baloldal” bábkormányt akar, amivel befejezheti a trianoni küldetést, tehát tulajdonképpen Frans Timmermans kifejezetten azt szeretné, hogy történjen valami nagyon rossz a magyar nemzettel.

 

Az okokra ahogy általában, úgy most sem tértek ki, hiszen csak összezavarná a választókat, ha legalább kicsit is megérthetnék a főgonosz motivációit.

 

Persze nem is kell, hiszen akkor akár érv szinten felmerülhetne, hogy Brüsszelnek és úgy általában senkinek nem a magyarokkal lehet a baja, csak nem szeretné, ha az aktuális magyar kormány ellopná a kiutalt pénzeit, onnan pedig már egyetlen lépésre kerülünk attól, hogy senki nem a magyarokat gyűlöli, csak Kövér Lászlót. De akár az is lehet, hogy őt sem gyűlölik, csak nem értenek vele egyet.

 

Olvass még Fekő Ádámtól az Azonnalin! Vitáznál vele? Írj nekünk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás