Két halottja és tíz új fertőzöttje van a koronavírusnak Magyarországon

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.03. 08:51

Eddig 2190 regisztrált gyógyult fertőzött van Magyarországon, és továbbra is csökkken az ismert aktív fertőzöttek száma.

Két halottja és tíz új fertőzöttje van a koronavírusnak Magyarországon

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt két idős, krónikus beteg – áll a kormányzati tájékoztató honlapon.

Ezzel 534 főre emelkedett a halálozások száma száma,  viszont 2190-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1207 főre csökkent. 

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.  

Jelenleg 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap felhívja rá a figyelmet, hogy bár a védekezés második szakaszában vagyunk, a járványnak még nincs vége, csak az élet újraindítása kezdődött el: ennek megfelelően már az egész országban tartózkodhatunk zárt térben, limitált számban például futballmeccsre is kimehetünk, viszont a tömegközlekedési eszközökön mindenki számára kötelező a maszk, és tartani kell a távolságot is a többi embertől.

 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáiban!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek