Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is elhagyja a Jobbikot

Szerző: Bukovics Martin
2020.06.02. 15:54

Közös közleményben jelentette be Mirkóczki Ádám és a Jobbik, hogy Eger összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere kilép a pártból. Hangsúlyozzák: nem azért, amiért mostanság mások.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is elhagyja a Jobbikot

„Meghozott egy közös megegyezésen alapuló döntést a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Eger polgármestere: Mirkóczki Ádám elhagyja a pártot” – ezzel a felütéssel kezdődik a Jobbik és Mirkóczki Ádám közös kedd délutáni sajtóközleménye. Az Azonnali úgy tudja, a döntés már régóta érlelődött a politikusban, ám megerősíttetni ezt az információt nem tudtuk vele – egészen eddig.

A közlemény ezért így fogalmaz:

„Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek a hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez. Kiemeljük, hogy nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával. Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is.”

A Jobbik mindezt azért tartotta szükségesnek külön hangsúlyozni a közleményben, mert az elmúlt napokban a párt volt elnöke, a Jobbikot Vona Gábor távozása után konszolidáló Sneider Tamás és két másik országgyűlési képviselője (Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely) is kilépett a párt parlamenti frakciójából a Jakab Péter által fémjelzett irányvonallal szembeni elégedetlenségüket kifejezendő.

A Jobbik közleménye kiemeli: Mirkóczki Ádám, aki 2010-től hosszú ideig a párt szóvivője volt, 2019 januárjától semmilyen pozíciót nem töltött már be a Jobbikban, kizárólag Egerrel foglalkozott, októbertől a város megválasztott polgármestere. Kifejezetten szorosan, 800 szavazatnyi különbséggel győzte le összellenzéki támogatással a hevesi megyeszékhely addigi fideszes polgármesterét, Habis Lászlót.

FOTÓ: Mirkóczki Ádám / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek