Hospice nővérnek áll Sinéad O'Connor

Szerző: Galavits Patrik
2020.05.31. 20:20

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Hospice nővérnek áll Sinéad O'Connor

Egy ír televíziós beszélgetős műsorban, a The Late Late Show-ban mondta el Sinéad O’Connor, hogy egészségügyi dolgozó szeretne lenni. Ehhez korábban már elintézte a jelentkezést, és hamarosan a tanulmányait is megkezdi egy Dublinhoz közeli intézményben.

Az elsősorban a Nothing Compares 2 U című dalával ismertté váló énekes legutóbb 2018-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy áttért az iszlámra. Most újabb komoly döntést hozott, hiszen ahogy azt az ír talk show-ban elmondta, haldoklókkal szeretne dolgozni.

 „Ha megszerzem a képesítést, tulajdonképpen az egészségügy bármely területén dolgozhatok. De

kifejezetten a hospice-ban akarok elhelyezkedni. Olyan haldoklóknak szeretnék társasága lenni, akiknek valamilyen okból nincs családjuk vagy teljesen egyedül maradtak”

– beszélt terveiről az énekes.

„Szegény apám a tudna beszélni erről, nem jártam sokat iskolába, az egyetlen általános vizsgám minden tárgyából is megbuktam, kivéve a művészetet” – mondta O’Connor, elismerve ezzel, hogy a munkába állásáig azért le kell még küzdenie pár akadályt.

Az 53 éves előadó azt mondta, a koronavírus-járvány megjelenése segített neki meghozni a döntést.

„A koronavírus nyilván elgondolkodtatott: egyrészt arról, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, másrészt pedig, már két évvel ezelőtt is neki akartam állni a tanulásnak, de egy turné miatt nem tehettem. Ha már meglenne a végzettségem, most is dolgozhatnék és segíthetnék az embereknek.”

NYITÓKÉP: Bryan Ledgard / WIKIMEDIA

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek