+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 31. vasárnap, 20:20
Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Egy ír televíziós beszélgetős műsorban, a The Late Late Show-ban mondta el Sinéad O’Connor, hogy egészségügyi dolgozó szeretne lenni. Ehhez korábban már elintézte a jelentkezést, és hamarosan a tanulmányait is megkezdi egy Dublinhoz közeli intézményben.

 

Az elsősorban a Nothing Compares 2 U című dalával ismertté váló énekes legutóbb 2018-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy áttért az iszlámra. Most újabb komoly döntést hozott, hiszen ahogy azt az ír talk show-ban elmondta, haldoklókkal szeretne dolgozni.

 

 „Ha megszerzem a képesítést, tulajdonképpen az egészségügy bármely területén dolgozhatok. De

 

kifejezetten a hospice-ban akarok elhelyezkedni. Olyan haldoklóknak szeretnék társasága lenni, akiknek valamilyen okból nincs családjuk vagy teljesen egyedül maradtak”

 

– beszélt terveiről az énekes.

 

„Szegény apám a tudna beszélni erről, nem jártam sokat iskolába, az egyetlen általános vizsgám minden tárgyából is megbuktam, kivéve a művészetet” – mondta O’Connor, elismerve ezzel, hogy a munkába állásáig azért le kell még küzdenie pár akadályt.

 

Az 53 éves előadó azt mondta, a koronavírus-járvány megjelenése segített neki meghozni a döntést.

 

„A koronavírus nyilván elgondolkodtatott: egyrészt arról, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, másrészt pedig, már két évvel ezelőtt is neki akartam állni a tanulásnak, de egy turné miatt nem tehettem. Ha már meglenne a végzettségem, most is dolgozhatnék és segíthetnék az embereknek.”

 

NYITÓKÉP: Bryan Ledgard / WIKIMEDIA

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás