+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 31. vasárnap, 20:20
Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Egy ír televíziós beszélgetős műsorban, a The Late Late Show-ban mondta el Sinéad O’Connor, hogy egészségügyi dolgozó szeretne lenni. Ehhez korábban már elintézte a jelentkezést, és hamarosan a tanulmányait is megkezdi egy Dublinhoz közeli intézményben.

 

Az elsősorban a Nothing Compares 2 U című dalával ismertté váló énekes legutóbb 2018-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy áttért az iszlámra. Most újabb komoly döntést hozott, hiszen ahogy azt az ír talk show-ban elmondta, haldoklókkal szeretne dolgozni.

 

 „Ha megszerzem a képesítést, tulajdonképpen az egészségügy bármely területén dolgozhatok. De

 

kifejezetten a hospice-ban akarok elhelyezkedni. Olyan haldoklóknak szeretnék társasága lenni, akiknek valamilyen okból nincs családjuk vagy teljesen egyedül maradtak”

 

– beszélt terveiről az énekes.

 

„Szegény apám a tudna beszélni erről, nem jártam sokat iskolába, az egyetlen általános vizsgám minden tárgyából is megbuktam, kivéve a művészetet” – mondta O’Connor, elismerve ezzel, hogy a munkába állásáig azért le kell még küzdenie pár akadályt.

 

Az 53 éves előadó azt mondta, a koronavírus-járvány megjelenése segített neki meghozni a döntést.

 

„A koronavírus nyilván elgondolkodtatott: egyrészt arról, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, másrészt pedig, már két évvel ezelőtt is neki akartam állni a tanulásnak, de egy turné miatt nem tehettem. Ha már meglenne a végzettségem, most is dolgozhatnék és segíthetnék az embereknek.”

 

NYITÓKÉP: Bryan Ledgard / WIKIMEDIA

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bő egy héttel Teleki Pál halála után a Magyar Királyi Honvédség csapatai bevonultak a Délvidékre, segítve ezzel a nécik balkáni hadjáratát.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Az izraeli parlamentbe szélsőséges cionista politikusok is bekerültek. Ha Benjamin Netanjahu kormányfő akar maradni, az ő támogatásukat is meg kell nyernie. De kik ők?

Története is azt bizonyítja: túlságosan leegyszerűsítő, ha nemzetek közötti háborúként akarjuk láttatni a boszniai polgárháborút.

Ungár Péternek pedig, aki a szakszervezet jogait kérte számon rajta, egyszerűen annyit üzent, ne fontoskodjon.

Eredetileg Görögország uralkodója lett volna belőle, a politikai helyzet miatt végül, mint az angol királynő hitvese lett világszerte ismert.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás