+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 31. vasárnap, 20:20
Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Egy ír televíziós beszélgetős műsorban, a The Late Late Show-ban mondta el Sinéad O’Connor, hogy egészségügyi dolgozó szeretne lenni. Ehhez korábban már elintézte a jelentkezést, és hamarosan a tanulmányait is megkezdi egy Dublinhoz közeli intézményben.

 

Az elsősorban a Nothing Compares 2 U című dalával ismertté váló énekes legutóbb 2018-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy áttért az iszlámra. Most újabb komoly döntést hozott, hiszen ahogy azt az ír talk show-ban elmondta, haldoklókkal szeretne dolgozni.

 

 „Ha megszerzem a képesítést, tulajdonképpen az egészségügy bármely területén dolgozhatok. De

 

kifejezetten a hospice-ban akarok elhelyezkedni. Olyan haldoklóknak szeretnék társasága lenni, akiknek valamilyen okból nincs családjuk vagy teljesen egyedül maradtak”

 

– beszélt terveiről az énekes.

 

„Szegény apám a tudna beszélni erről, nem jártam sokat iskolába, az egyetlen általános vizsgám minden tárgyából is megbuktam, kivéve a művészetet” – mondta O’Connor, elismerve ezzel, hogy a munkába állásáig azért le kell még küzdenie pár akadályt.

 

Az 53 éves előadó azt mondta, a koronavírus-járvány megjelenése segített neki meghozni a döntést.

 

„A koronavírus nyilván elgondolkodtatott: egyrészt arról, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, másrészt pedig, már két évvel ezelőtt is neki akartam állni a tanulásnak, de egy turné miatt nem tehettem. Ha már meglenne a végzettségem, most is dolgozhatnék és segíthetnék az embereknek.”

 

NYITÓKÉP: Bryan Ledgard / WIKIMEDIA

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

Armin Laschet a merkeli politikát viszi tovább a Néppárt Fideszhez való viszonyában is.

A tavaly augusztusban megmérgezett politikus vasárnap repült haza Berlinből.

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás