+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 30. szombat, 19:03
A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Több tucat újságírót, illetve szerkesztőt küldött el cégeitől a Microsoft. A Microsoft News cégüktől, illetve az MSN.com nevű portáltól rúgták ki az érintetteket azért, hogy mesterséges intelligenciával helyettesítsék őket – írja a Verge.

 

Ugyanakkor az elküldöttek szerkesztői munkát végeztek az oldalakon, tehát nem saját cikkeket írtak, hanem médiapartnerektől vették át azokat. Így például adott esetben a most kirúgottak szerkesztették a címeket, a kiajánlókat, hogy passzoljanak a címlaphoz, és persze figyeltek arra is, hogy ne adjanak teret olyan híreknek, amelyek megbízhatatlan forrásból származnak.

 

A Microsoft közleményében azt állította, az elbocsátások oka nem a koronavírus-világjárvány okozta helyzet, hanem mindössze az, hogy időről időre értékelik üzleti tevékenységüket, és ennek megfelelő döntéseket hoznak.

 

Míg a Business Insider szerint egyébként a kirúgások 50 embert érintenek az Egyesült Államokban, míg a Guardian szerint 27-et az Egyesült Királyságban. Utóbbi lapnak az egyik elbocsátott úgy nyilatkozott, szerinte kockázatos az embereket szoftverekre cserélni, hiszen ők nagyon „szigorú szerkesztési irányelvek” mentén dolgoztak, például figyeltek arra, hogy a fiatalabb felhasználók ne ütközzenek olyan tartalmakba, amelyek nem nekik valók.

 

Szerintetek is eljön az a nap, mikor már nem lesz szükség az újságírókra a mesterséges intelligencia használata miatt? Szavazzatok!

 

FOTÓ: efes / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás