Újabb 140 fő gyógyult fel a koronavírusból, hatalmasat csökkent az aktív esetek száma

2020.05.28. 07:27

Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

Újabb 140 fő gyógyult fel a koronavírusból, hatalmasat csökkent az aktív esetek száma

Újabb 23 főnél mutatták ki a koronavírust, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, számol be a hivatalos koronavírus tájékoztató oldal.

Sajnos emellett újabb négy fő vesztette életét, akik közül a legfiatalabb egy 62 éves férfi, míg a legidősebb egy 92 éves nő volt. Mindannyian más betegségekben is szenvedtek a koronavíruson kívül. Ezzel már összesen 509 fő vesztette életét az új típusú koronavírusban Magyarországon.

Azonban jó hír, hogy ismételten hatalmasat csökkent az aktív esetek száma: a tegnapi 1432 főről 1311 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Közülük 404 beteget ápolnak kórházban, míg 24 beteg van lélegeztetőgépen.

A tegnapi naphoz képest 140 fő gyógyult meg a betegségből, így már 1996 főre nőtt a koronavírusból felépülők száma.

Az opreatív törzs arról is beszámol: az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 60 százaléka és a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Eközben a világon már 5,8 millió esetet regisztráltak, amiből közel 2,5 millió ember gyógyult fel és több mint 357 ezren vesztették életüket. A legtöbb eset még mindig az Egyesült Államokban van, a járvány kitörése óta már közel 1,8 millió ember fertőződött meg.

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek