+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. május 28. csütörtök, 07:27
Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

Újabb 23 főnél mutatták ki a koronavírust, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, számol be a hivatalos koronavírus tájékoztató oldal.

 

Sajnos emellett újabb négy fő vesztette életét, akik közül a legfiatalabb egy 62 éves férfi, míg a legidősebb egy 92 éves nő volt. Mindannyian más betegségekben is szenvedtek a koronavíruson kívül. Ezzel már összesen 509 fő vesztette életét az új típusú koronavírusban Magyarországon.

 

Azonban jó hír, hogy ismételten hatalmasat csökkent az aktív esetek száma: a tegnapi 1432 főről 1311 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma.

 

Közülük 404 beteget ápolnak kórházban, míg 24 beteg van lélegeztetőgépen.

 

A tegnapi naphoz képest 140 fő gyógyult meg a betegségből, így már 1996 főre nőtt a koronavírusból felépülők száma.

 

Az opreatív törzs arról is beszámol: az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 60 százaléka és a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

 

Eközben a világon már 5,8 millió esetet regisztráltak, amiből közel 2,5 millió ember gyógyult fel és több mint 357 ezren vesztették életüket. A legtöbb eset még mindig az Egyesült Államokban van, a járvány kitörése óta már közel 1,8 millió ember fertőződött meg.

 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás