Távozik az Alfahír főszerkesztője

Szerző: Hutter Marianna
2020.05.28. 17:24

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Távozik az Alfahír főszerkesztője

Otthagyja a Jobbikhoz köthető Alfahír portált a jelenlegi főszerkesztő, Eszes Ádám – értesült az Azonnali.

Eszes Ádám megerősítette távozását, és elmondta, más pozícióban sem marad a portálnál, de felmondási idejét természetesen kitölti.

Viszont távozásának okairól nem kívánt nyilatkozni.

Az Azonnali ugyanakkor jobbikos körökből úgy értesült: Eszes távozásának hátterében nem az elmúlt napok jobbikos kilépési hulláma áll, hanem szakmai konfliktus. A pályája során a Hír TV-nél is megforduló Eszes Ádám egyébként február 21-től vette át a főszerkesztői feladatokat, de már 2019 óta dolgozott az Alfahírnél.

A Jobbik lapja az elmúlt hetekben azzal vetette magát észre, hogy Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt, az Azonnali többségi tulajdonosát kérdezte arról, hogy mennyiben segíti az ellenzéki összefogást az, hogy az Azonnalin több, a Jobbikkal szemben kritikus véleménycikk is megjelent. (Ahogy egyébként megjelent a jelenlegi pártvezetéssel szemben kifejezetten megértő írás is.) Ungár a válaszait rögtön ki is pakolta a Facebookra:

A Jobbik háza táján mostanában sok minden történik: szerdán három politikusuk is bejelentette, hogy ugyan a pártból nem, de a frakcióból kilépnek. Így távozott Varga-Damm Andrea, Sneider Tamás és Farkas Gergely is, ami azt jelenti, a jövőben független országgyűlési képviselőkként tevékenykednek.

FOTÓ: Azonnali-montázs

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek