+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 28. csütörtök, 17:24
Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Otthagyja a Jobbikhoz köthető Alfahír portált a jelenlegi főszerkesztő, Eszes Ádám – értesült az Azonnali.

 

Eszes Ádám megerősítette távozását, és elmondta, más pozícióban sem marad a portálnál, de felmondási idejét természetesen kitölti.

 

Viszont távozásának okairól nem kívánt nyilatkozni.

 

Az Azonnali ugyanakkor jobbikos körökből úgy értesült: Eszes távozásának hátterében nem az elmúlt napok jobbikos kilépési hulláma áll, hanem szakmai konfliktus. A pályája során a Hír TV-nél is megforduló Eszes Ádám egyébként február 21-től vette át a főszerkesztői feladatokat, de már 2019 óta dolgozott az Alfahírnél.

 

A Jobbik lapja az elmúlt hetekben azzal vetette magát észre, hogy Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt, az Azonnali többségi tulajdonosát kérdezte arról, hogy mennyiben segíti az ellenzéki összefogást az, hogy az Azonnalin több, a Jobbikkal szemben kritikus véleménycikk is megjelent. (Ahogy egyébként megjelent a jelenlegi pártvezetéssel szemben kifejezetten megértő írás is.) Ungár a válaszait rögtön ki is pakolta a Facebookra:

 

 

A Jobbik háza táján mostanában sok minden történik: szerdán három politikusuk is bejelentette, hogy ugyan a pártból nem, de a frakcióból kilépnek. Így távozott Varga-Damm Andrea, Sneider Tamás és Farkas Gergely is, ami azt jelenti, a jövőben független országgyűlési képviselőkként tevékenykednek.

 

FOTÓ: Azonnali-montázs

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyik Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás