Ötszáz fölött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon

Szerző: Illés Gergő
2020.05.27. 07:50

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra pedig alig félezer, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

Ötszáz fölött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon

Szerdára újabb 22 koronavírusos megbetegedést rögzítettek Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta rögzített teljes esetszám 3793-ra emelkedett – számol be az operatív törzs hivatalos honlapja.

Sajnálatos hír, de ugyanezen a napon átlépte az ötszázat a koronavírusban Magyarországon elhunytak száma, keddhez képest hatan haltak bele a járványba, így most 505-nél jár a halálozásszám. Az új elhunytak mindegyike 70 év feletti volt.

Ismét csökkent viszont az aktív esetek száma, igaz, a több, mint száz fős keddi csökkenés után ezúttal csupán négy fővel, 1432 főre. Ez annak köszönhető, hogy húszan is meggyógyultak az elmúlt 24 óra folyamán, a hat új halálozással együtt pedig ez csökkenést jelent a 22 fős új esetszámmal együtt. 

Az operatív törzs arról is beszámol: az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek