Lassul a vírus: 24 regisztrált fertőzött és négy halott vasárnap reggelre

Szerző: Fekő Ádám
2020.05.24. 08:17

Az aktív fertőzöttek 42 százaléka budapesti eset, az elhunytaknál pedig 61 százalék ugyanez az adat.

Lassul a vírus: 24 regisztrált fertőzött és négy halott vasárnap reggelre

Újabb 28 magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3741-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt újabb 4 krónikus beteg, ezzel 486-ra emelkedett az elhunytak száma. 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Közben az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent, viszont 42 százalékuk budapesti eset, az elhunytaknak pedig a 61 százaléka.
 

A fertőzöttek közül 442 kettő kap kórházi kezelést, közülük pedig 28-an vannak lélegeztetőgépen.

A hivatalos statisztikák tehát továbbra is lassulást mutatnak, szombatra először haladta meg a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekét.

Szombaton az operatív törzs hangsúlyozta, hogy például az óvodák újranyitnak hétfőtől, aki teheti, ne vigye be a gyerekét, főleg ha az valamilyen légúti megbetegedéssel küszködik.

Világszinten 5,31 milió regisztrált eset van vasárnap reggelre, 2,11 millióan felépültek, 342 ezren pedig meghaltak.

Érdemes az elmúlt hónapok statisztikaháborúja után kiemelni az amerikai New York Times friss címlapját: ott a szokásos vezető hír helyén a koronavírusban elhunytak nevei szerepeltek, felhívva az olvasók figyelmét arra, hogy senki sem csak egy statisztikai adat, és minden szám mögött egy ember, családtag és élet állt.

FORRÁS: NEW YORK TIMES / TWITTER

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek