+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 24. vasárnap, 08:17
Az aktív fertőzöttek 42 százaléka budapesti eset, az elhunytaknál pedig 61 százalék ugyanez az adat.

Újabb 28 magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3741-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt újabb 4 krónikus beteg, ezzel 486-ra emelkedett az elhunytak száma. 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

 

Közben az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent, viszont 42 százalékuk budapesti eset, az elhunytaknak pedig a 61 százaléka.
 

A fertőzöttek közül 442 kettő kap kórházi kezelést, közülük pedig 28-an vannak lélegeztetőgépen.

 

A hivatalos statisztikák tehát továbbra is lassulást mutatnak, szombatra először haladta meg a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekét.

 

Szombaton az operatív törzs hangsúlyozta, hogy például az óvodák újranyitnak hétfőtől, aki teheti, ne vigye be a gyerekét, főleg ha az valamilyen légúti megbetegedéssel küszködik.

 

Világszinten 5,31 milió regisztrált eset van vasárnap reggelre, 2,11 millióan felépültek, 342 ezren pedig meghaltak.

 

Érdemes az elmúlt hónapok statisztikaháborúja után kiemelni az amerikai New York Times friss címlapját: ott a szokásos vezető hír helyén a koronavírusban elhunytak nevei szerepeltek, felhívva az olvasók figyelmét arra, hogy senki sem csak egy statisztikai adat, és minden szám mögött egy ember, családtag és élet állt.

 

FORRÁS: NEW YORK TIMES / TWITTER

 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás