+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. május 23. szombat, 07:38
Szombaton már 1655-en gyógyultak fel a koronavírusból, míg az aktív fertőzöttszám 1576-ra esett.

A koronavírus-járvány hazai terjedése során először

 

megelőzte az igazoltan gyógyultak teljes száma az aktív fertőzöttekét szombatra:

 

új esetből csak 35-öt regisztráltak, ellenben 68-an is meggyógyultak, hatan viszont elhunytak a koronavírus miatt.

 

Mindez azt jelenti, hogy 39-cel, 1615-ről 1576-ra csökkent az aktív megbetegedések száma hazánkban, miközben a gyógyultak már 1655-en vannak. Eddig 482-en haltak meg a koronavírusban Magyarországon – az újabb hat elhunyt mindegyike 70 év fölötti volt, és valamilyen krónikus betegségben szenvedett.

 

Az aktív fertőzöttek 43, az elhunytak 61, a gyógyultak 61 százaléka budapesti egyébként az operatív törzs jelentése szerint,

 

kórházi kezelést viszont csak a fertőzöttek harmada, 462 fő igényel, lélegeztetőgépen pedig 21-en vannak.

 

A járványban eddig világszerte 5,3 millióan betegedtek meg, de 2,1 millióan már felgyógyultak abból. Az új típusú koronavírus eddig világszerte 340 ezer áldozatot követelt.

 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A nagyszabású tervvel az EP-s mainstreamet sikerült lecsitítani, de a legfőbb kérdés továbbra is az: mit szólnak ehhez az általában szűkmarkú nettó befizetők? Mutatjuk az erőviszonyokat!

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás