+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 18:38
Varga-Damm Andrea szerint ő nem hibázott, ezért a parlamenti mandátumát nem adja vissza és a Jobbikból sem hajlandó kilépni.

Ugyan felszólította rá a Jobbik elnöksége, de nem fogja visszaadni mandátumát a párt országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea. Ezt maga a politikus jelentette be a Jövő TV-nek adott interjújában. Arról is beszélt,

 

a pártból sem kíván kilépni, mert úgy érzi, ő nem követett el semmilyen hibát.

 

Egyébként ha rákényszerítik, Varga-Damm függetlenként fogja folytatni a parlamenti munkáját, de azt is mondta, a lelkében akkor is jobbikos marad.

 

A képviselőnő Facebook-oldalán is kommentálta döntését. Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik elnöksége 24 órát adott neki, hogy visszaadja a mandátumát, azt írta: kedvező volt számára, hogy a mandátum kérdésében ennyi idő állt rendelkezésére, mert ez elegendő volt arra, hogy megismerje a Jobbik tagságának és a támogatóinak e döntéssel kapcsolatos kérését. 

 

„A mintegy összesen 1200 üzenetnek, levélnek, telefonhívásnak, vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve, nem hagyom cserben sem a Jobbik közösségét, sem az engem támogató polgárokat, ezért nem adom vissza a mandátumomat.”

 

Figyelemreméltó apróság, hogy Varga-Damm a posztját a Jobbiknak a héten lecserélt, néppártosodás előtti időből származó logójával illusztrálta, nem az újjal.

 

 

Mi volt a baja a Jobbiknak Varga-Dammal?

 

A párt elnöksége arra hivatkozva kérte vissza a mandátumot, a politikus hibázott, miután ő volt a témafelelőse egy olyan fideszes törvényjavaslatnak, amit a Jobbik megszavazott, de később rájött, hogy nem kellett volna. Ezért közleményben ismerte el a Jobbik: hibáztak, és hogy ez ne maradjon következmény nélkül, visszahívják Varga-Dammot, akiben megrendült a bizalom.

 

Ugyanakkor tény, hogy Varga-Damm nem tartozik Jakab Péter Jobbik-elnöke köréhez, Jakab például korábban azok köré sorolta őt, akikkel nem tudna együtt dolgozni, ha megválasztanák a Jobbik alelnökei közé. Végül utóbbira nem kellett Jakabnak sort kerítenie, ugyanis minden általa támogatott politikus bekerült az elnökségbe. Egyébként a Jobbik korábbi elnökét, Sneider Tamást is hátrébb tolná: hétfőn derült ki ugyanis, hogy visszahívnák őt a parlament alelnöki tisztségéből, ám ehhez még az is lehet, hogy ki kell zárniuk parlamenti frakciójukból.

 

Jobbik: Varga-Damm a becstelenséget választotta

 

A párt közleményben reagált a fejleményekre:

 

„Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózungok, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt. Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez. Esküjének megszegésén túl legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy – szemben a Jobbik frakcióvezetésével – a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat. A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni.”

 

 

FOTÓ: Varga-Damm Andrea / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A nagyszabású tervvel az EP-s mainstreamet sikerült lecsitítani, de a legfőbb kérdés továbbra is az: mit szólnak ehhez az általában szűkmarkú nettó befizetők? Mutatjuk az erőviszonyokat!

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás