+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 18:38
Varga-Damm Andrea szerint ő nem hibázott, ezért a parlamenti mandátumát nem adja vissza és a Jobbikból sem hajlandó kilépni.

Ugyan felszólította rá a Jobbik elnöksége, de nem fogja visszaadni mandátumát a párt országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea. Ezt maga a politikus jelentette be a Jövő TV-nek adott interjújában. Arról is beszélt,

 

a pártból sem kíván kilépni, mert úgy érzi, ő nem követett el semmilyen hibát.

 

Egyébként ha rákényszerítik, Varga-Damm függetlenként fogja folytatni a parlamenti munkáját, de azt is mondta, a lelkében akkor is jobbikos marad.

 

A képviselőnő Facebook-oldalán is kommentálta döntését. Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik elnöksége 24 órát adott neki, hogy visszaadja a mandátumát, azt írta: kedvező volt számára, hogy a mandátum kérdésében ennyi idő állt rendelkezésére, mert ez elegendő volt arra, hogy megismerje a Jobbik tagságának és a támogatóinak e döntéssel kapcsolatos kérését. 

 

„A mintegy összesen 1200 üzenetnek, levélnek, telefonhívásnak, vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve, nem hagyom cserben sem a Jobbik közösségét, sem az engem támogató polgárokat, ezért nem adom vissza a mandátumomat.”

 

Figyelemreméltó apróság, hogy Varga-Damm a posztját a Jobbiknak a héten lecserélt, néppártosodás előtti időből származó logójával illusztrálta, nem az újjal.

 

 

Mi volt a baja a Jobbiknak Varga-Dammal?

 

A párt elnöksége arra hivatkozva kérte vissza a mandátumot, a politikus hibázott, miután ő volt a témafelelőse egy olyan fideszes törvényjavaslatnak, amit a Jobbik megszavazott, de később rájött, hogy nem kellett volna. Ezért közleményben ismerte el a Jobbik: hibáztak, és hogy ez ne maradjon következmény nélkül, visszahívják Varga-Dammot, akiben megrendült a bizalom.

 

Ugyanakkor tény, hogy Varga-Damm nem tartozik Jakab Péter Jobbik-elnöke köréhez, Jakab például korábban azok köré sorolta őt, akikkel nem tudna együtt dolgozni, ha megválasztanák a Jobbik alelnökei közé. Végül utóbbira nem kellett Jakabnak sort kerítenie, ugyanis minden általa támogatott politikus bekerült az elnökségbe. Egyébként a Jobbik korábbi elnökét, Sneider Tamást is hátrébb tolná: hétfőn derült ki ugyanis, hogy visszahívnák őt a parlament alelnöki tisztségéből, ám ehhez még az is lehet, hogy ki kell zárniuk parlamenti frakciójukból.

 

Jobbik: Varga-Damm a becstelenséget választotta

 

A párt közleményben reagált a fejleményekre:

 

„Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózungok, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt. Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez. Esküjének megszegésén túl legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy – szemben a Jobbik frakcióvezetésével – a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat. A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni.”

 

 

FOTÓ: Varga-Damm Andrea / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás