+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 21. csütörtök, 08:26
A kijárási korlátozások életbe lépése előtt úgy általában üres volt minden Budapesten, most viszont csak azok a részek konganak, ahova már szinte csak külföldiek járnak. Képek!

Arról már rengeteg videó és kép született, hogy Budapest lakosai szép lassan visszavették a kedvenc kocsmáik és kávézóik teraszát, de az élet nem csak amiatt nem állt vissza, mert egyelőre a benti részekre nem ülhetünk. Ahogy Orbán Viktor is viszonylag hamar elismerte, az idei turistaszezonnak még a legjobb verzió szerint is lőttek, ami azt eredményezi, hogy hirtelen üresek lettek azok a részek, ahova tényleg csak turisták járnak tömegesen: a Váci utca környékén például hiába nyitottak meg a kávézók teraszai, a nagyrészük a célközönség távollétében az égvilágon senkit sem érdekel, ugyanez igaz a Duna-parti sétány teraszaira is.

 

A pesti belváros tipikus turistaspotjait szerdán dél körül és délután jártuk be, ez május vége felé már stabil embertömeget szokott jelenteni még a mostani, kicsit borúsabb napokon is, úgyhogy a kiesés nagyon látványos.

 

Kicsit ijesztő is látni, a magyaroknak mennyire nincs keresnivalójuk Budapestnek azon a részén, amikkel többek közt eladják a várost útikönyvek, de persze lehet onnan is nézni, hogy ha valaki gyakorolná a social distancinget, itt a lehetősége beülni valami hangsúlyozottan magyaros étterembe. Csak a túlszámlázásra kell figyelni!

 

A FERENCIEK TERE KÖRNYÉKÉN MÉG AZÉRT SZOKTAK LENNI HAZAI FIGURÁK IS, ŐK BIZTOS DOLGOZTAK ÉPP

 

A BUBI SEM MEGY KÜLÖNÖSEBBEN

 

AZ ÖNFOTÓZÓ EMBEREK CSÚCSA LEHET EZ AZ IDŐSZAK, HISZEN SOHA ENNYIRE KÖNNYEN NEM CSINÁLHATTAK OLYAN KÉPEKET BUDAPESTEN, AMIN EGYEDÜL VANNAK.

 

EZ ITT EGY KÜLÖNÖSEN EXKLUZÍV NYITVATARTÁSI IDŐPONT.

 

A GERBEAUD MEG AZ ONYX TERASZA MÁR AKÁR NYITVA IS LEHETNE...

 

...DE KINEK, HA KONG AZ ÜRESSÉGTŐL A VÖRÖSMARTY TÉR?

 

A DUNA-PARTI SÉTÁNY IS KIHALT A VIGADÓNÁL.

 

TI LÁTTÁTOK MÁR ÚGY EZT A SZOBROT, HOGY NEM EGY TURISTA FOTÓZKODIK VELE?

 

A KOSSUTH TÉREN SE TURISTÁK, SE TÜNTETŐK, CSAK HELYI NYUGDÍJASOK.

 

ILYEN MAGÁNYT ÉLVEZNI A NEMZET FŐTERÉN NEM MINDEN NAP LEHET.

 

FOTÓK: Bakó Bea, Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás