+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 17:24
Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselő, jelenleg már Balatonalmádi polgármestere flúgos futamnak nevezte a Jobbikot.
„Ceterum censeo: szerintem (eddigi) életem legjobb döntését hoztam meg tavaly, amikor kiszálltam ebből az egyre szánalmasabbá váló »flúgos futamból«”

 

 – írta Kepli Lajos, a Jobbik volt országgyűlési képviselője privát, ám nyilvános Facebook-oldalán megosztva egy cikket arról, hogy a párt felszólította Varga-Damm Andrea képviselőjét, hogy adja vissza a mandátumát.

 

Kepli még tavaly júniusban adta vissza parlamenti mandátumát arra hivatkozva, indul Balatonalmádi polgármesteri posztjáért az önkormányzati választáson. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem.” Egyébként Keplinek végül bizalmat is szavaztak: ő lett almádi polgármestere.

 


KEPLI LAJOS BALOLDALT, VARGA-DAMM ANDREA KÖZEPÉN, MÍG A JOBB SZÉLEN RIG LAJOS JOBBIKOS KÉPVISELŐ LÁTHATÓ A POLITIKUSOK 2018-AS MANDÁTUMÁTVÉTELEKOR. FORRÁS: VARGA-DAMM ANDREA / FACEBOOK

 

Kepli bejegyzése alatt egyébként Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is kommentelt. Mint írta:

 

„Felkészülés a 2022-es frakció méretére :D

 

Viccet félretéve, nem tudom mi folyik a háttérben, nem is érdekel, van elég gondom, csak abban reménykedem, hogy lesz valaki végül, aki visszaállítja a jogállamot és elzavarja azokat akik leépítették. Álmom, hogy egyszer úgy vezethessem a városom, hogy nem gáncsolnak, nem rugdosnak, nem húznak elém falakat.”

 

 

A Jobbik egyébként arra hivatkozva kéri vissza Varga-Damm Andrea mandátumát, hogy a javaslatára megszavaztak egy olyan fideszes salátajavaslatot a titkosszolgálatok jogköreiről, amit a pártvezetés szerint nem szabadott volna, ezért elnézést is kértek közleményben. Később viszont jelezték: már nem bíznak Varga-Dammban, ezért szeretnék, ha visszaadná a mandátumát. Hogy ennek eleget tesz-e képviselőnő, arról csütörtökön este fog dönteni, miután 24 órát adtak neki erre.

 

A Jobbik egyébként a napokban közölte azt is, visszahívják a párt volt elnökét, Sneider Tamást a parlament alelnöki posztjáról, akit ehhez lehet, hogy a Jobbik frakciójából is ki kell zárniuk. Utóbbi kapcsán egyébként az Azonnali kereste a Jobbikot, ha válaszolnak, közöljük. 

 

FOTÓ: Kepli Lajos / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás