Élete eddigi legjobb döntésének nevezi Kepli Lajos, hogy otthagyta a Jobbik-frakciót

Szerző: Hutter Marianna
2020.05.21. 17:24

Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselő, jelenleg már Balatonalmádi polgármestere flúgos futamnak nevezte a Jobbikot.

Élete eddigi legjobb döntésének nevezi Kepli Lajos, hogy otthagyta a Jobbik-frakciót
„Ceterum censeo: szerintem (eddigi) életem legjobb döntését hoztam meg tavaly, amikor kiszálltam ebből az egyre szánalmasabbá váló »flúgos futamból«”

 – írta Kepli Lajos, a Jobbik volt országgyűlési képviselője privát, ám nyilvános Facebook-oldalán megosztva egy cikket arról, hogy a párt felszólította Varga-Damm Andrea képviselőjét, hogy adja vissza a mandátumát.

Kepli még tavaly júniusban adta vissza parlamenti mandátumát arra hivatkozva, indul Balatonalmádi polgármesteri posztjáért az önkormányzati választáson. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem.” Egyébként Keplinek végül bizalmat is szavaztak: ő lett almádi polgármestere.


KEPLI LAJOS BALOLDALT, VARGA-DAMM ANDREA KÖZEPÉN, MÍG A JOBB SZÉLEN RIG LAJOS JOBBIKOS KÉPVISELŐ LÁTHATÓ A POLITIKUSOK 2018-AS MANDÁTUMÁTVÉTELEKOR. FORRÁS: VARGA-DAMM ANDREA / FACEBOOK

Kepli bejegyzése alatt egyébként Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is kommentelt. Mint írta:

„Felkészülés a 2022-es frakció méretére :D

Viccet félretéve, nem tudom mi folyik a háttérben, nem is érdekel, van elég gondom, csak abban reménykedem, hogy lesz valaki végül, aki visszaállítja a jogállamot és elzavarja azokat akik leépítették. Álmom, hogy egyszer úgy vezethessem a városom, hogy nem gáncsolnak, nem rugdosnak, nem húznak elém falakat.”

A Jobbik egyébként arra hivatkozva kéri vissza Varga-Damm Andrea mandátumát, hogy a javaslatára megszavaztak egy olyan fideszes salátajavaslatot a titkosszolgálatok jogköreiről, amit a pártvezetés szerint nem szabadott volna, ezért elnézést is kértek közleményben. Később viszont jelezték: már nem bíznak Varga-Dammban, ezért szeretnék, ha visszaadná a mandátumát. Hogy ennek eleget tesz-e képviselőnő, arról csütörtökön este fog dönteni, miután 24 órát adtak neki erre.

A Jobbik egyébként a napokban közölte azt is, visszahívják a párt volt elnökét, Sneider Tamást a parlament alelnöki posztjáról, akit ehhez lehet, hogy a Jobbik frakciójából is ki kell zárniuk. Utóbbi kapcsán egyébként az Azonnali kereste a Jobbikot, ha válaszolnak, közöljük. 

FOTÓ: Kepli Lajos / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek