Te tartasz még a koronavírustól?

2020.05.19. 13:43

Igen? Nem? Vagy csak a második hullámtól? Esetleg soha nem is tartottál tőle? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Te tartasz még a koronavírustól?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Az Azonnali naponta frissülő grafikonjain is látszik: lecsengőben van a koronavírus-járvány első hulláma Magyarországon. Bár vannak napok, amikor a kevés új gyógyult miatt még kicsit növekszik az aktív esetek száma, már nagyon sok új esetet nem regisztrál az operatív törzs. Ami azt illeti, a Válasz Online által kiszivárogtatott felvétel szerint pedig a koronavírus Magyarországon leginkább a kórházakban és a szociális intézményekben fertőz, ezekhez képest sokkal kevesebb eset jön be „kívülről”, sőt, a KSH halálozási adataiból egyáltalán nem látszik, hogy járvány lenne Magyarországon.

Május 18. óta pedig már nemcsak vidéken, hanem Budapesten és Pest megyében is feloldották a kijárási korlátozásokat, lehet menni étterembe, kocsmába, belföldre utazgatni, vagy shoppingolni, ahogyan a gazdaság is kicsit elkezd újra pörögni a majdnem kéthónapos leállás után.

De tényleg ilyen egyszerűen megúsztuk volna a járványt itthon? Kell-e tartanunk a második hullámtól? Jogos az aggodalom, vagy az egész koronavírus-téma eszméletlenül túl volt lihegve?

Ez a hét kérdése az Azonnalin, alább lehet szavazni!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek