+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 19. kedd, 12:42
A Jobbik Sneider Tamás helyére a tapasztalt politikust jelöli az országgyűlés alelnöki székébe, ő azonban egyelőre nem biztos, hogy vállalja a tisztséget.

Hétfőn a Jobbik megerősítette az Azonnali információit, miszerint a párt visszahívja a parlament alelnöki székéből Sneider Tamást, a helyére pedig a korábbi EP-képviselő Balczó Zoltánt jelöli. A döntésről Szilágyi György alelnök azt mondta lapunknak, hogy az

 

„nem Sneider kritikája, hanem Balczó Zoltán munkájának és habitusának elismerése”.

 

Szilágyi szerint a váltásnak nincs köze ahhoz, hogy Sneider korábban kritikával illette Jakab Péter vezette pártelnökséget, amiért az elnök a pártból távozókat azzal fenyegette, hogy nem indulhatnak közös ellenzéki jelöltként a 2022-es választásokon. Az alelnök ugyanakkor azt is elmondta, a Jobbik vezetősége hosszabb ideje fontolgatta a cserét.

 

Hétfőn Sneider érezhető csalódottsággal beszélt az Azonnalinak a döntésről. Akkor úgy fogalmazott:

 

„ha az ember megment egy közösséget, és annak a közösségnek a vezetője úgy dönt, hogy meg kell őt büntetni ezért, akkor ez nem tölt el örömmel”

 

– mondta a korábbi Jobbik-elnök, és azt is hozzátette, hogy ennek ellenére nem tervez kilépni a pártból.

 

Balczó még nem döntött

 

A hírről megkérdeztük a parlament alelnöki tisztségére a párt által szánt Balczó Zoltánt is. Válaszából az derült ki: habár a Jobbikban már régóta érlelődő döntésről kommunikálnak, ő is csak hétfőn tudta meg, hogy – a 2010-14-es ciklus után – újra az országgyűlés alelnöke lehet.

 

„Jakab Péter tájékoztatott arról, hogy a frakcióelnökség döntést hozott Sneider Tamásnak az országgyűlési alelnöki pozícióból való visszahívásáról. Azt is közölte, hogy ez a döntés végleges, és engem szándékoznak a tisztségre jelölni” – írta az Azonnalinak eljuttatott válaszában.

 

Balczó szavaiból az is kiderült, egyelőre nem döntötte el, hogy elfogadja-e a jelölést. Erről csak azt követően határoz, hogy egyeztet Sneiderrel.

 

„Sneider Tamással hétfőn telefonon beszéltem, ma személyesen is találkozunk. Ezt követően hozok döntést a jelölés elfogadásának kérdésében”

 

– fogalmazott, egyúttal megkerülve a kérdést, hogy pontosan milyen feltételekkel fogadná el a párt döntését.

 

FRISSÍTÉS (2020.05.19. 14.15): Az Azonnali információi szerint végül Balczó Zoltán igent mondott a felkérésre, vagyis ő lesz Sneider Tamás utódja a parlament alelnöki posztján. 

 

NYITÓKÉP: Balczó Zoltán / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás