+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 19. kedd, 12:42
A Jobbik Sneider Tamás helyére a tapasztalt politikust jelöli az országgyűlés alelnöki székébe, ő azonban egyelőre nem biztos, hogy vállalja a tisztséget.

Hétfőn a Jobbik megerősítette az Azonnali információit, miszerint a párt visszahívja a parlament alelnöki székéből Sneider Tamást, a helyére pedig a korábbi EP-képviselő Balczó Zoltánt jelöli. A döntésről Szilágyi György alelnök azt mondta lapunknak, hogy az

 

„nem Sneider kritikája, hanem Balczó Zoltán munkájának és habitusának elismerése”.

 

Szilágyi szerint a váltásnak nincs köze ahhoz, hogy Sneider korábban kritikával illette Jakab Péter vezette pártelnökséget, amiért az elnök a pártból távozókat azzal fenyegette, hogy nem indulhatnak közös ellenzéki jelöltként a 2022-es választásokon. Az alelnök ugyanakkor azt is elmondta, a Jobbik vezetősége hosszabb ideje fontolgatta a cserét.

 

Hétfőn Sneider érezhető csalódottsággal beszélt az Azonnalinak a döntésről. Akkor úgy fogalmazott:

 

„ha az ember megment egy közösséget, és annak a közösségnek a vezetője úgy dönt, hogy meg kell őt büntetni ezért, akkor ez nem tölt el örömmel”

 

– mondta a korábbi Jobbik-elnök, és azt is hozzátette, hogy ennek ellenére nem tervez kilépni a pártból.

 

Balczó még nem döntött

 

A hírről megkérdeztük a parlament alelnöki tisztségére a párt által szánt Balczó Zoltánt is. Válaszából az derült ki: habár a Jobbikban már régóta érlelődő döntésről kommunikálnak, ő is csak hétfőn tudta meg, hogy – a 2010-14-es ciklus után – újra az országgyűlés alelnöke lehet.

 

„Jakab Péter tájékoztatott arról, hogy a frakcióelnökség döntést hozott Sneider Tamásnak az országgyűlési alelnöki pozícióból való visszahívásáról. Azt is közölte, hogy ez a döntés végleges, és engem szándékoznak a tisztségre jelölni” – írta az Azonnalinak eljuttatott válaszában.

 

Balczó szavaiból az is kiderült, egyelőre nem döntötte el, hogy elfogadja-e a jelölést. Erről csak azt követően határoz, hogy egyeztet Sneiderrel.

 

„Sneider Tamással hétfőn telefonon beszéltem, ma személyesen is találkozunk. Ezt követően hozok döntést a jelölés elfogadásának kérdésében”

 

– fogalmazott, egyúttal megkerülve a kérdést, hogy pontosan milyen feltételekkel fogadná el a párt döntését.

 

FRISSÍTÉS (2020.05.19. 14.15): Az Azonnali információi szerint végül Balczó Zoltán igent mondott a felkérésre, vagyis ő lesz Sneider Tamás utódja a parlament alelnöki posztján. 

 

NYITÓKÉP: Balczó Zoltán / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Három párt belső mérése is a függetlenként induló múzeumigazgatót, Soós Zoltánt hozta ki győztesnek.

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

Korábban napokkal előre beharangozták, hogy Európa utolsó diktátora leteszi hivatali esküjét. Ez most elmaradt.

Két mondatban összefoglalva ez az Európai Bizottság új terve.

Az elmúlt hét nap átlaga bőven meghaladja azt az értéket, amely felett a WHO szerint a járvány nincs kordában tartva.

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

És ráadásul még gmailes is vagy? Van megoldás, olvasd el itt Bakó Bea szerdai hírlevelét!

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás