+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár & Illés Gergő
2020. május 19. kedd, 07:55
21 új esetet rögzítettek kedd reggelre, ennél kevesebb új beteg április elején volt legutóbb. Mivel azonban új gyógyultból is kevés van, picivel ismét nőtt az aktív esetszám. Grafikonokon a részletek!
21 új fertőzöttel 3556-ra emelkedett a fertőzöttek száma, legutóbb április 7-én volt ennél kevesebb a napi új esetek száma 

 

olvasható az operatív törzs honlapján. Az aktív fertőzöttek száma néggyel nőtt, 1677-re emelkedett a számuk. A vírusfertőzésből tizenketten gyógyultak fel az elmúlt 24 órában, ők már 1412-en vannak. Sajnos újabb 5 áldozata is van a koronavírusnak, ők egytől-egyig idősek voltak, az áldozatok száma így kedd reggelre 467-re nőtt.

 

Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti, ugyanakkor az operatív törzs keddre ismét variált az adatszolgáltatási protokollján: miután hétfőn Budapest is újból megnyitott, a főváros részletes fertőzöttségi adatait (aktív esetszám, halálozások, gyógyultak) az eddigiektől eltérően már nem Pest megyével együtt, hanem önmagában kezeli. Ezzel egy időben Pest megyét a vidéki megyék közé sorolták.

 

Véget ért a lakossági szűrővizsgálat, ennek keretein belül 10600, az országra nézve reprezentatívan kiválasztott lakost teszteltek le az orvosi egyetemek a Semmelweis vezetésével. Az adatok feldolgozása továbbra is tart,

 

a fertőzöttek végső száma és az átfertőzöttek adatai május végére várhatóak,

 

ugyanakkor az operatív törzs tájékoztatója alapján  a korábban ismertetett részeredményekkel összhangban van a végeredmény – ekkor az derült ki, hogy a felmérésben „féltávnál” nagyon kevés, csupán két COVID19-pozitív beteget találtak, nagyon alacsony lehet tehát az átfertőzöttség Magyarországon.

 

A világon kedd reggelre 4,8 millió igazoltan koronavírussal fertőzött van, 1,8 millióan gyógyultak fel, és 318 ezren estek áldozatául a vírusfertőzésnek.

 

BORÍTÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás