+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 11. hétfő, 18:55
A szerencsés százezer koronavírus elleni küzdelemben megfáradt egészségügyi dolgozó egy útitársat is ingyen vihet magával a katari légitársaság járatain.

Az egész világ hálásan figyeli az egészségügyi dolgozók munkáját, amit különösen megnehezít hónapok óta a koronavírus-járvány, ez alól pedig a Katar tulajdonolta Qatar Airways sem kivétel. Ők ennek jegyében százezer egészségügyi dolgozónak ajánlott fel ingyenes repülőjegyet járataikra – derül ki a légitársaság honlapján közölt tájékoztatásból, ami egyébként a járvány időszaka alatt sem állt le. Így a világ minden pontjáról jelentkezhetnek a pihenésért az orvosok mellett többek között a nővérek, mentők vagy akár a gyógyszerészek is.

 

Aki élne a Qatar Airways nyújtotta ingyen repjegy lehetőségével, az május 12-e és május 18-a között jelezheti az oldalukon, maga az utazás pedig november 28-ig lesz beváltható egy szabadon választott úticélra. A regisztráció dohai idő szerint május 12. 00:01-kor indul, ami budapesti idő szerint azt jelenti, hogy május 11-én 23:01-től. A jegyekhez szükséges promóciós kódokat first come first served rendszerben osztják ki, azaz érdemes minél előbb regisztrálni.

 

Jó hír az egészségügyi dolgozóknak az is, hogy magukkal vihetnek egy útitársat, kettőjük jegyét pedig nemcsak az oda, de a visszaútra is fizeti a légitársaság.

 

Persze a visszaélések elkerülése végett csak az utazhat, aki megfelelően tudja igazolni egészségügyi végzettségét.

 

Azért Katar nem mindig jófej

 

Legalábbis akkor nem, ha a vendégmunkásokról van szó. Mint az Azonnali korábban írta a 2,7 milliós, roppant gazdag Perzsa-öbölbeli kisállamról, március közepén több tucat, nagyrészt nepáli vendégmunkást vettek őrizetbe, majd utasítottak ki az országból mondván, hogy pozitívra tesztelték őket koronavírusra. A munkások fellebbezni nem tudtak, még az értékeiket sem szedhették össze, sőt, még fizetéseiket sem vehették fel. Arról, hogy a világ többi miniállama hogyan kezeli a koronavírust, itt lehet részletesebben olvasni.

 

FOTÓ: Julian Herzog / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szerdán tárgyalnak a tartományi miniszterelnökök Angela Merkellel további szigorításokról. Markus Söder bajor kormányfő a tavaszihoz hasonló teljes leállást szeretne legalább novemberben.

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás