+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 11. hétfő, 18:55
A szerencsés százezer koronavírus elleni küzdelemben megfáradt egészségügyi dolgozó egy útitársat is ingyen vihet magával a katari légitársaság járatain.

Az egész világ hálásan figyeli az egészségügyi dolgozók munkáját, amit különösen megnehezít hónapok óta a koronavírus-járvány, ez alól pedig a Katar tulajdonolta Qatar Airways sem kivétel. Ők ennek jegyében százezer egészségügyi dolgozónak ajánlott fel ingyenes repülőjegyet járataikra – derül ki a légitársaság honlapján közölt tájékoztatásból, ami egyébként a járvány időszaka alatt sem állt le. Így a világ minden pontjáról jelentkezhetnek a pihenésért az orvosok mellett többek között a nővérek, mentők vagy akár a gyógyszerészek is.

 

Aki élne a Qatar Airways nyújtotta ingyen repjegy lehetőségével, az május 12-e és május 18-a között jelezheti az oldalukon, maga az utazás pedig november 28-ig lesz beváltható egy szabadon választott úticélra. A regisztráció dohai idő szerint május 12. 00:01-kor indul, ami budapesti idő szerint azt jelenti, hogy május 11-én 23:01-től. A jegyekhez szükséges promóciós kódokat first come first served rendszerben osztják ki, azaz érdemes minél előbb regisztrálni.

 

Jó hír az egészségügyi dolgozóknak az is, hogy magukkal vihetnek egy útitársat, kettőjük jegyét pedig nemcsak az oda, de a visszaútra is fizeti a légitársaság.

 

Persze a visszaélések elkerülése végett csak az utazhat, aki megfelelően tudja igazolni egészségügyi végzettségét.

 

Azért Katar nem mindig jófej

 

Legalábbis akkor nem, ha a vendégmunkásokról van szó. Mint az Azonnali korábban írta a 2,7 milliós, roppant gazdag Perzsa-öbölbeli kisállamról, március közepén több tucat, nagyrészt nepáli vendégmunkást vettek őrizetbe, majd utasítottak ki az országból mondván, hogy pozitívra tesztelték őket koronavírusra. A munkások fellebbezni nem tudtak, még az értékeiket sem szedhették össze, sőt, még fizetéseiket sem vehették fel. Arról, hogy a világ többi miniállama hogyan kezeli a koronavírust, itt lehet részletesebben olvasni.

 

FOTÓ: Julian Herzog / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tomislav Tomašević az exit poll szerint több, mint 48 százalékot kapott. Ez nem a végeredmény.

A CDU és több német város viszont az izraeli zászló kihelyezésével fejezte ki szolidaritását Izraellel.

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás