Százezer egészségügyi dolgozónak kínál ingyen repjegyet hálából a Qatar Airways

Szerző: Hutter Marianna
2020.05.11. 18:55

A szerencsés százezer koronavírus elleni küzdelemben megfáradt egészségügyi dolgozó egy útitársat is ingyen vihet magával a katari légitársaság járatain.

Százezer egészségügyi dolgozónak kínál ingyen repjegyet hálából a Qatar Airways

Az egész világ hálásan figyeli az egészségügyi dolgozók munkáját, amit különösen megnehezít hónapok óta a koronavírus-járvány, ez alól pedig a Katar tulajdonolta Qatar Airways sem kivétel. Ők ennek jegyében százezer egészségügyi dolgozónak ajánlott fel ingyenes repülőjegyet járataikra – derül ki a légitársaság honlapján közölt tájékoztatásból, ami egyébként a járvány időszaka alatt sem állt le. Így a világ minden pontjáról jelentkezhetnek a pihenésért az orvosok mellett többek között a nővérek, mentők vagy akár a gyógyszerészek is.

Aki élne a Qatar Airways nyújtotta ingyen repjegy lehetőségével, az május 12-e és május 18-a között jelezheti az oldalukon, maga az utazás pedig november 28-ig lesz beváltható egy szabadon választott úticélra. A regisztráció dohai idő szerint május 12. 00:01-kor indul, ami budapesti idő szerint azt jelenti, hogy május 11-én 23:01-től. A jegyekhez szükséges promóciós kódokat first come first served rendszerben osztják ki, azaz érdemes minél előbb regisztrálni.

Jó hír az egészségügyi dolgozóknak az is, hogy magukkal vihetnek egy útitársat, kettőjük jegyét pedig nemcsak az oda, de a visszaútra is fizeti a légitársaság.

Persze a visszaélések elkerülése végett csak az utazhat, aki megfelelően tudja igazolni egészségügyi végzettségét.

Azért Katar nem mindig jófej

Legalábbis akkor nem, ha a vendégmunkásokról van szó. Mint az Azonnali korábban írta a 2,7 milliós, roppant gazdag Perzsa-öbölbeli kisállamról, március közepén több tucat, nagyrészt nepáli vendégmunkást vettek őrizetbe, majd utasítottak ki az országból mondván, hogy pozitívra tesztelték őket koronavírusra. A munkások fellebbezni nem tudtak, még az értékeiket sem szedhették össze, sőt, még fizetéseiket sem vehették fel. Arról, hogy a világ többi miniállama hogyan kezeli a koronavírust, itt lehet részletesebben olvasni.

FOTÓ: Julian Herzog / Wikimedia Commons

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek