Több mint kétszer annyian gyógyultak meg, mint ahányan megfertőződtek

2020.05.08. 07:45

28 embernél mutatták ki a fertőzést és 64-en gyógyultak meg péntek reggelre. Negyedik napja múlja felül a felépülők száma az új fertőzöttekét.

Több mint kétszer annyian gyógyultak meg, mint ahányan megfertőződtek

Péntek reggelre 28 új embernél mutatták ki a hatóságok a koronavírus-fertőzést, a számuk így 3178-ra emelkedett, az aktív esetek 1921-en vannak – olvasható az operatív törzs honlapján. Több mint kétszer ennyien, 64-en gyógyultak viszont fel a hétvége előtt, az ő számuk így 801-ről 865-re emelkedett.

Negyedik napja haladja meg az új fertőzöttek számát a fertőzésből felépülőké, utoljára április 6-án regisztráltak ennél kevesebb új esetet.

Kilencen elhunytak – köztük mindegyikük Budapesten vagy Pest megyében, vidéken nem történt új halálozás –, az áldozatok száma így már 392. Kórházban 1131 embert ápolnak, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos tájékoztatás szerint összesen 99 ezer mintavétel történt, ez tegnapról mára ötezer tesztet jelent, az azelőtti napon pedig több, mint hétezer teszt készült. A világban a fertőzöttek száma pénteken 3,8 millió, 1,2 millióan gyógyultak meg, az áldozatok száma pedig 269 ezer. 

NYITÓKÉP ÉS GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!
 

 
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek