+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 8. péntek, 07:45
28 embernél mutatták ki a fertőzést és 64-en gyógyultak meg péntek reggelre. Negyedik napja múlja felül a felépülők száma az új fertőzöttekét.

Péntek reggelre 28 új embernél mutatták ki a hatóságok a koronavírus-fertőzést, a számuk így 3178-ra emelkedett, az aktív esetek 1921-en vannak – olvasható az operatív törzs honlapján. Több mint kétszer ennyien, 64-en gyógyultak viszont fel a hétvége előtt, az ő számuk így 801-ről 865-re emelkedett.

 

Negyedik napja haladja meg az új fertőzöttek számát a fertőzésből felépülőké, utoljára április 6-án regisztráltak ennél kevesebb új esetet.

 

Kilencen elhunytak – köztük mindegyikük Budapesten vagy Pest megyében, vidéken nem történt új halálozás –, az áldozatok száma így már 392. Kórházban 1131 embert ápolnak, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos tájékoztatás szerint összesen 99 ezer mintavétel történt, ez tegnapról mára ötezer tesztet jelent, az azelőtti napon pedig több, mint hétezer teszt készült. A világban a fertőzöttek száma pénteken 3,8 millió, 1,2 millióan gyógyultak meg, az áldozatok száma pedig 269 ezer. 

 

NYITÓKÉP ÉS GRAFIKON: Illés Gergő / Azonnali

 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!
 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás