+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 7. csütörtök, 07:48
Egymás után a harmadik napon gyógyultak ki többen a koronavírus-fertőzésükből, mint ahány új fertőzést regisztráltak. Hirtelen pedig elkezdtünk sokat tesztelni is.

Tegnap óta 39 új pozitív magyarországi koronavírusos esetet tartanak számon a statisztikák – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli híréből. Ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3150-re emelkedett, de jó hír, hogy

 

az előző két naphoz hasonlóan ezúttal is több a gyógyultak száma: az ő számuk 42-vel emelkedett szerda óta, így összesen már 801 ilyen esetről tudunk.

 

Az aktív fertőzöttek 1966-an vannak, 63 százalékuk budapesti.

 

Csütörtökre tíz idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel 383-ra emelkedett a koronavírus itthoni halálos áldozatainak száma. A szerdai 964-hez képest a kórházban ápoltak csütörtökön néggyel többen lettek, lélegeztetőgépre pedig ugyanúgy 50 embernek van szüksége.

 

Mivel Magyarország továbbra is a legkevesebbet tesztelők között van, a hivatalos adatokhoz képest jelentős eltérések is lehetnek, mindenesetre jó hír, hogy szerdáról csütörtökre elkezdtünk hirtelen sokat tesztelni:

 

több, mint hétezer koronavírus-tesztet készítettek az elmúlt napon, míg előtte csupán két-háromezer teszt született naponta.

 

Ez összefügg azzal, hogy a kormányzat is felismerte a tömeges tesztelés fontosságát, holott, mint az Azonnalin is írtuk, Magyarország mindeddig Európa sereghajtói között volt a népességarányos tesztelések számában, áprilisban pedig a tömeges tesztelést követelőket még a közmédia vádolta álhírterjesztéssel.

 

A tájékoztató oldal kiemeli, hogy a járvány elleni védekezés a második szakaszába lépett, a cél jelenleg az, hogy „szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet”, de mivel a vírus továbbra is terjed, el kell kerülni a járvány berobbanását, ezért Budapesten és Pest megyében egyelőre életben maradnak a kijárási korlátozások.

 

Világszerte több, mint 260 ezer halálos áldozata és 3,8 millió fertőzöttje van jelenleg a koronavírusnak. A fertőzésből a hivatalos adatok szerint 1,3 millióan gyógyultak ki.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás