+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 6. szerda, 08:17
Szerda reggelre 50-nel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből 46-ot találtak.

Újabb 46 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon hétfő reggelre, ezzel a számuk 3111-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. Az elhunytak száma 10-zel nőtt, mind rendelkeztek alapbetegséggel, így az áldozatok száma szerda reggel 373.

 

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 964 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 50 ember van lélegeztetőgépen. Keddről szerdára 50 embert nyilvánítottak gyógyultnak, a gyógyultak száma így 759-re nőtt. Ez azt jelenti,

 

második napja többen gyógyulnak meg, mint ahányan hivatalosan megfertőződtek,

 

itt fontos kiemelni, hogy csak hivatalosan, mert a régióban még mindig messze mi tesztelünk a legkevesebbet.

 

Házi karanténban 10 628 fő van, illetve teszthez szükséges mintavétel 86743 alkalommal történt, ami nem egyenlő a letesztelt emberek számával, mert egy potenciális fertőzöttet, vagy megfertőzött embert többször is letesztelnek, mielőtt gyógyultnak nyilvánítják. 

 

Hétfőn kinyitottak a boltok és az éttermek vidéken, a fővárosban viszont maradtak a kijárási korlátozások. Az operatív törzs honlapja szerint ezzel beléptünk a járvány elleni védekezés második szakaszába, vagyis országszerte fokozatosan újraindítják az életet, de fegyelmezettségre van szükség, hogy elkerüljük a járvány hirtelen berobbanását. 

 

Világszerte 3,6 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 257 ezret. A betegségből közel 1,2 millióan épültek fel. 

 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás