+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 6. szerda, 08:17
Szerda reggelre 50-nel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből 46-ot találtak.

Újabb 46 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon hétfő reggelre, ezzel a számuk 3111-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. Az elhunytak száma 10-zel nőtt, mind rendelkeztek alapbetegséggel, így az áldozatok száma szerda reggel 373.

 

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 964 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 50 ember van lélegeztetőgépen. Keddről szerdára 50 embert nyilvánítottak gyógyultnak, a gyógyultak száma így 759-re nőtt. Ez azt jelenti,

 

második napja többen gyógyulnak meg, mint ahányan hivatalosan megfertőződtek,

 

itt fontos kiemelni, hogy csak hivatalosan, mert a régióban még mindig messze mi tesztelünk a legkevesebbet.

 

Házi karanténban 10 628 fő van, illetve teszthez szükséges mintavétel 86743 alkalommal történt, ami nem egyenlő a letesztelt emberek számával, mert egy potenciális fertőzöttet, vagy megfertőzött embert többször is letesztelnek, mielőtt gyógyultnak nyilvánítják. 

 

Hétfőn kinyitottak a boltok és az éttermek vidéken, a fővárosban viszont maradtak a kijárási korlátozások. Az operatív törzs honlapja szerint ezzel beléptünk a járvány elleni védekezés második szakaszába, vagyis országszerte fokozatosan újraindítják az életet, de fegyelmezettségre van szükség, hogy elkerüljük a járvány hirtelen berobbanását. 

 

Világszerte 3,6 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 257 ezret. A betegségből közel 1,2 millióan épültek fel. 

 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás