Második napja több a gyógyult, mint a regisztrált új fertőzött

2020.05.06. 08:17

Szerda reggelre 50-nel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből 46-ot találtak.

Második napja több a gyógyult, mint a regisztrált új fertőzött

Újabb 46 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon hétfő reggelre, ezzel a számuk 3111-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. Az elhunytak száma 10-zel nőtt, mind rendelkeztek alapbetegséggel, így az áldozatok száma szerda reggel 373.

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 964 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 50 ember van lélegeztetőgépen. Keddről szerdára 50 embert nyilvánítottak gyógyultnak, a gyógyultak száma így 759-re nőtt. Ez azt jelenti,

második napja többen gyógyulnak meg, mint ahányan hivatalosan megfertőződtek,

itt fontos kiemelni, hogy csak hivatalosan, mert a régióban még mindig messze mi tesztelünk a legkevesebbet.

Házi karanténban 10 628 fő van, illetve teszthez szükséges mintavétel 86743 alkalommal történt, ami nem egyenlő a letesztelt emberek számával, mert egy potenciális fertőzöttet, vagy megfertőzött embert többször is letesztelnek, mielőtt gyógyultnak nyilvánítják. 

Hétfőn kinyitottak a boltok és az éttermek vidéken, a fővárosban viszont maradtak a kijárási korlátozások. Az operatív törzs honlapja szerint ezzel beléptünk a járvány elleni védekezés második szakaszába, vagyis országszerte fokozatosan újraindítják az életet, de fegyelmezettségre van szükség, hogy elkerüljük a járvány hirtelen berobbanását. 

Világszerte 3,6 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 257 ezret. A betegségből közel 1,2 millióan épültek fel. 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek