Strache elárverezi az Ibizán hordott, átizzadt pólóját

Szerző: Techet Péter
2020.05.05. 19:24

Közeleg az ibizai videóbotrány kirobbanásának egyéves évfordulója, amire az azóta a pártjából is távozott Heinz-Christian Strache egy sajátos akcióval akar emlékezni: jótékony célra elárverezné a pólót, amit az ominózus estén hordott.

Strache elárverezi az Ibizán hordott, átizzadt pólóját

Május 17-én lesz egy éve, hogy a balliberális Süddeutsche Zeitung és Spiegel német lapok robbantották a Strache-videót: közzétették azt a máig nem ismert körülmények között készült és kikerült felvételt, amelyen Heinz-Christian Strache (a felvétel idején még ellenzéki pártelnök, a kipattanáskor már alkancellár) egy magát orosz oligarchának kiadó bécsi bosnyák egyetemistalánynak magyarázza, miként lehetne illegálisan megfinanszírozni a Szabadságpártot (FPÖ), és miként lehetne a legolvasottabb Kronen Zeitung megvételével „magyarországi állapotokat” teremteni az osztrák médiában.

A videó azonnal elsöpörte Strachét, majd az egész FPÖ-t a kormányból, a tavaly szeptemberi előrehozott választásokon Strache már nem is indult, az FPÖ meggyengülve ellenzékbe kényszerült, és végül el is váltak útjaik:

Strache ma már Szövetség Ausztriáért (DAÖ) néven szervez egy saját pártot,

amelynek listáján az őszi bécsi tartományi választásokon szeretne majd ráindulni egykori pártjára.

A közelgő egyéves évforduló kapcsán a politikus a bécsi balliberális News hírmagazinnak adott interjút, amiben főleg a politikai visszatéréséről beszélt. De tett egy nagyon érdekes ígéretet:

a pólót, amiben az ibizai videóban átizzadva látható, el szeretné aláírva árverezni egy jótékonysági célra.

Ennek időpontja azonban még kérdéses.

STRACHE EGY FEHÉRNYAKÚ SZÜRKE PÓLÓBAN FEJTEGETETT AZ IBIZAI VIDEÓBAN A BOSNYÁK FAKE-MAFFIÓZÓLÁNYNAK, VELÜK VOLT MÉG JOHANN GUDENUS, EGYKORI FPÖ-POLITIKUS ÉS ANNAK BOSZNIAI SZERB FELESÉGE. FOTÓ: YOUTUBE

A politikus a lapnak beszél arról is, hogy szerinte Ibizán valamit keverhettek az italába, azért mondott olyan furcsaságokat. Amikor azonban az újság rákérdez, hogy igaz-e, miszerint eleve rendszeresen kokainozik, Strache azt mondja:

„Az anyám életére esküszöm, hogy soha nem nyúltam ahhoz a szarhoz.”

Azt azonban beismeri, a dohányzás mellett az alkohol is szenvedélye: „mint oly sokan, nem vagyok elutasító az alkohollal szemben”. A redbullvodkát pedig, amivel az ibizai videón is látható, tényleg szereti.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek