Három hét óta először haladta meg a gyógyultak száma a regisztrált új fertőzöttekét

Szerző: Varsányi Bence
2020.05.05. 08:01

Kedd reggelre 79 fővel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből pedig csak 30-at regisztráltak.

Három hét óta először haladta meg a gyógyultak száma a regisztrált új fertőzöttekét

A kormány vasárnapra becsülte a koronnavírus-járvány tetőzését, de ez még mindig nem látszik a számokon: hétfőről keddre virradóra újabb 30 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3065-re nőtt, míg a gyógyultak száma 79-cel nőtt – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli információiból. Ezzel pedig április 15-e után először fordul elő, hogy a hivatalos adatok szerint egy nap többen gyógyultak ki a fertőzésből, mint ahányan elkapták. További jó hír, hogy 

április 6-a óta nem volt ilyen alacsony a beazonosított új fertőzöttek száma.

Akkor tizenegy új esetet regisztráltak.

A legfrissebb adatokból az is kiderül, hogy 12 krónikus beteg hunyt el, ezzel 363-ra nőtt a számuk. A kórházakban a tegnapi 1027 helyett már csak 982 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 55 lélegeztetőgépen van. Hatósági házi karanténba újabb 88 ember került, emiatt összesen 10547-en kénytelenek otthon maradni, illetve 1599 új mintát vettek a koronavírus-teszthez, ezzel a mintavételek száma 85557-re nőtt.



Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő, illetve a vidéki kijárási korlátozások lazítása után egy nappal a koronavirus.gov.hu-n hangsúlyosabban jelenítik meg a fővárosi és Pest megyei, illetve a vidéki adatokat, ebből kiderül, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka nem vidéki, az elhunytak 79 százaléka budapesti vagy Pest megyei, míg ez a gyógyultaknak csak 51 százalékáról mondható el.

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek