+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. május 5. kedd, 08:01
Kedd reggelre 79 fővel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből pedig csak 30-at regisztráltak.

A kormány vasárnapra becsülte a koronnavírus-járvány tetőzését, de ez még mindig nem látszik a számokon: hétfőről keddre virradóra újabb 30 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3065-re nőtt, míg a gyógyultak száma 79-cel nőtt – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli információiból. Ezzel pedig április 15-e után először fordul elő, hogy a hivatalos adatok szerint egy nap többen gyógyultak ki a fertőzésből, mint ahányan elkapták. További jó hír, hogy 

 

április 6-a óta nem volt ilyen alacsony a beazonosított új fertőzöttek száma.

 

Akkor tizenegy új esetet regisztráltak.

 

A legfrissebb adatokból az is kiderül, hogy 12 krónikus beteg hunyt el, ezzel 363-ra nőtt a számuk. A kórházakban a tegnapi 1027 helyett már csak 982 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 55 lélegeztetőgépen van. Hatósági házi karanténba újabb 88 ember került, emiatt összesen 10547-en kénytelenek otthon maradni, illetve 1599 új mintát vettek a koronavírus-teszthez, ezzel a mintavételek száma 85557-re nőtt.Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő, illetve a vidéki kijárási korlátozások lazítása után egy nappal a koronavirus.gov.hu-n hangsúlyosabban jelenítik meg a fővárosi és Pest megyei, illetve a vidéki adatokat, ebből kiderül, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka nem vidéki, az elhunytak 79 százaléka budapesti vagy Pest megyei, míg ez a gyógyultaknak csak 51 százalékáról mondható el.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás