+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. május 5. kedd, 08:01
Kedd reggelre 79 fővel nőtt a gyógyultak száma, új fertőzöttből pedig csak 30-at regisztráltak.

A kormány vasárnapra becsülte a koronnavírus-járvány tetőzését, de ez még mindig nem látszik a számokon: hétfőről keddre virradóra újabb 30 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3065-re nőtt, míg a gyógyultak száma 79-cel nőtt – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli információiból. Ezzel pedig április 15-e után először fordul elő, hogy a hivatalos adatok szerint egy nap többen gyógyultak ki a fertőzésből, mint ahányan elkapták. További jó hír, hogy 

 

április 6-a óta nem volt ilyen alacsony a beazonosított új fertőzöttek száma.

 

Akkor tizenegy új esetet regisztráltak.

 

A legfrissebb adatokból az is kiderül, hogy 12 krónikus beteg hunyt el, ezzel 363-ra nőtt a számuk. A kórházakban a tegnapi 1027 helyett már csak 982 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 55 lélegeztetőgépen van. Hatósági házi karanténba újabb 88 ember került, emiatt összesen 10547-en kénytelenek otthon maradni, illetve 1599 új mintát vettek a koronavírus-teszthez, ezzel a mintavételek száma 85557-re nőtt.Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő, illetve a vidéki kijárási korlátozások lazítása után egy nappal a koronavirus.gov.hu-n hangsúlyosabban jelenítik meg a fővárosi és Pest megyei, illetve a vidéki adatokat, ebből kiderül, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka nem vidéki, az elhunytak 79 százaléka budapesti vagy Pest megyei, míg ez a gyógyultaknak csak 51 százalékáról mondható el.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás