37 új fertőzött országszerte, vidéken újraindul az élet

2020.05.04. 07:44

Hétfő reggelre tizenegyen hunytak el, egy embert nyilvánítottak gyógyultnak. Mától vidéken lazítanak a korlátozásokon, kinyithatnak a boltok, éttermek is.

37 új fertőzött országszerte, vidéken újraindul az élet

Noha vasárnapra becsülte a kormány a koronavírus-járvány hazai tetőzését, ez a számokon egyelőre nem látszik: újabb 37 embernél mutatták ki a koronavírusos fertőzést Magyarországon hétfő reggelre, ezzel a számuk 3035-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. A vírus és egyéb krónikus betegségek szövődményeinek következtében 11 idős beteg hunyt el, ők kivétel nélkül 60 év felettiek voltak. Így összesen már 351 az áldozatok száma. 

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 1027 koronavírusos beteget ápolnak, közülük lélegeztetőgépen 55 ember van. Vasárnapról hétfőre egy embert nyilvánítottak gyógyultnak, a gyógyultak száma 635-re nőtt. 10459-en vannak házi karanténban, illetve teszthez szükséges mintavétel 83 958 alkalommal történt, ami nem egyenlő a letesztelt emberek számával. Mától érvényes a kijárási korlátozások lazítása vidéken, kinyitnak a boltok és az éttermek, elkezdődnek az érettségik is. Kötelező lesz viszont országosan is  maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 

Világszerte 3,5 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 245 ezret. A betegségből pedig több mint 1 millió 125 ezren épültek fel. 

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek