Mi lesz a kutyákkal, ha karanténba kényszerül a gazdájuk?

2020.05.03. 19:50

Ki fogja sétáltatni az idősek vagy a karanténban lévők kutyáját? Miért gondold meg háromszor, vállalsz-e kutyát most, hogy ennyit vagy otthon a járvány miatt? És ha nem is vállalnál saját kutyát, de sétáltatnád másét? Van egy egyesület, ami épp ebben segít, és azt is elmesélik, mi a legmeglepőbb kutyás karanténsztori, amivel találkoztak. Videó.

A koronavírus-járvány miatt sokan kerülnek karanténba, illetve a veszélyeztetettek közé tartozó 65 év felettiek gyakran inkább elővigyázatosságból kerülik a közösségi tereket. 

A bevásárlást a legtöbben még meg tudják oldani, de mi van, ha van egy kutyájuk is, aki nyilván nem bír meglenni a négy fal között? Ki fogja őket elvinni sétálni?

Például a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület önkéntesei, akik a járványhelyzet alatt országszerte vállalnak ingyenes kutyasétáltatást, bár amúgy békeidőben nem ez az egyesület profilja.

Hirbek Edinával, az egyesület elnökével, két egyesületi taggal, illetve két német doggal és egy beagle-lel találkoztunk egyik délután a Városligetben, ahol azt is megtudhattuk, hogy mire kell figyelnünk, ha most akarunk kutyát vállalni.

Vigyázat, cuki kutyák a videóban!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek