+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. április 30. csütörtök, 10:30
Másfél hónap szünet után újra lehet elektromos rollert bérelni Budapest utcáin.

Ugyan a koronavírus miatt március közepén eltűntek, de május elsejétől már visszatérnek a Lime elektromos rollerjei Budapestre – derül ki az Azonnalinak küldött csütörtöki közleményükből. A Lime szünetelése kapcsán az Azonnali is írt, akkor a cég már jelezte, készen állnak az újraindulásra, illetve ha kell, visszatérítik azon felhasználóik pénzét, akik heti bérletet vásároltak a leállásuk előtt.

 

Mint a cég emlékeztet, március közepén nemcsak Budapesten, de egész Európában és Észak-Amerikában begyűjtötték a teljes flottát, ezzel átmenetileg szüneteltetve a tevékenységüket.

 

A magyar főváros így a világ első városai között van, ahol a működés újra megkezdődik, és ezt a többi város fokozatosan követni fogja majd.

 

Mint Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője jelezte, a Lime működési területe ugyanaz marad, de egy kisebb flottával indulnak újra. Egyébként éppen május elsején, vagyis az újraindulás napján lesz egy éve, hogy a Lime megérkezett Budapestre.

 

És mit mond a Lime azoknak, akik a koronavírus miatt félnek az e-rollereket használni? Ezzel kapcsolatban azt írja a közlemény, hogy fejlesztették a tisztítási módszereiket, növelték rollerjeik tisztításának és fertőtlenítésének gyakoriságát. Vagyis tisztítják a rollerek minden olyan részét, amelyet megérinthetnek, és csak azokat a tisztítótermékeket használják, amelyeket az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) ajánlott, és amelyeket az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság (EOA) jóváhagyott a koronavírus elleni használatra.

 

Persze Tóth Tamás szerint bárki, aki bizonytalannak érzi magát, vagy aggálya van, vezetés közben eldobható gumikesztyűt viselhet vagy fertőtlenítheti a kormányt használat előtt. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás