+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. április 30. csütörtök, 20:12
A januárban kinevezett kormányfő Putyinnal közös videókonferenciáján jelentette be: elkapta a vírust.

Csütörtökön az állami Rosszija 24 tévécsatornán Vlagyimir Putyin elnökkel közösen tartott videókonferenciáján jelentette be Mihail Misusztyin orosz kormányfő: koronavírusos lett.

 

Ez azzal is jár, hogy az egykori adóhatósági elnök ideiglenesen lemond a kormányfőségről, ugyanis bár a betegség miatt egyelőre csak karanténba kell vonulnia, de onnan se tudná teljesen ellátni feladatait. Vlagyimir Putyin ezért azonnal döntött is:

 

elnöki rendelettel Andrej Beluszov, jelenlegi első miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányfői teendők ellátásával.

 

Putyin a hír kapcsán azt üzente az oroszoknak: ami Misusztyinnal történt, bárkivel megeshet. Majd arra kérte a politikust, tájékoztassa őt hogyléte felől. A legutolsó hír szerint a politikusnak már láza van.

 

Misusztyin idén januárban lett kormányfő, sokak szerint a szorgalmas bürokrataként ismert adószakemberre fontos végrehajtási feladatok hárulhatnak Putyin alkotmányjogi terveiben: az orosz elnök többek között szeretné akként módosítani az orosz alkotmányt, hogy harmadszorra is indulhasson egymás után az elnöki posztért. Az erről szóló tervezett népszavazást azonban a koronavírus miatt elhalasztották.

 

Misusztyinról írt portrénkat itt olvashatod el.

 

NYITÓKÉP: Kreml.ru

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

Armin Laschet a merkeli politikát viszi tovább a Néppárt Fideszhez való viszonyában is.

A tavaly augusztusban megmérgezett politikus vasárnap repült haza Berlinből.

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás