+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. április 30. csütörtök, 20:12
A januárban kinevezett kormányfő Putyinnal közös videókonferenciáján jelentette be: elkapta a vírust.

Csütörtökön az állami Rosszija 24 tévécsatornán Vlagyimir Putyin elnökkel közösen tartott videókonferenciáján jelentette be Mihail Misusztyin orosz kormányfő: koronavírusos lett.

 

Ez azzal is jár, hogy az egykori adóhatósági elnök ideiglenesen lemond a kormányfőségről, ugyanis bár a betegség miatt egyelőre csak karanténba kell vonulnia, de onnan se tudná teljesen ellátni feladatait. Vlagyimir Putyin ezért azonnal döntött is:

 

elnöki rendelettel Andrej Beluszov, jelenlegi első miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányfői teendők ellátásával.

 

Putyin a hír kapcsán azt üzente az oroszoknak: ami Misusztyinnal történt, bárkivel megeshet. Majd arra kérte a politikust, tájékoztassa őt hogyléte felől. A legutolsó hír szerint a politikusnak már láza van.

 

Misusztyin idén januárban lett kormányfő, sokak szerint a szorgalmas bürokrataként ismert adószakemberre fontos végrehajtási feladatok hárulhatnak Putyin alkotmányjogi terveiben: az orosz elnök többek között szeretné akként módosítani az orosz alkotmányt, hogy harmadszorra is indulhasson egymás után az elnöki posztért. Az erről szóló tervezett népszavazást azonban a koronavírus miatt elhalasztották.

 

Misusztyinról írt portrénkat itt olvashatod el.

 

NYITÓKÉP: Kreml.ru

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás