Koronavírusos lett az orosz miniszterelnök, ideiglenesen lemond

Szerző: Techet Péter
2020.04.30. 20:12

A januárban kinevezett kormányfő Putyinnal közös videókonferenciáján jelentette be: elkapta a vírust.

Koronavírusos lett az orosz miniszterelnök, ideiglenesen lemond

Csütörtökön az állami Rosszija 24 tévécsatornán Vlagyimir Putyin elnökkel közösen tartott videókonferenciáján jelentette be Mihail Misusztyin orosz kormányfő: koronavírusos lett.

Ez azzal is jár, hogy az egykori adóhatósági elnök ideiglenesen lemond a kormányfőségről, ugyanis bár a betegség miatt egyelőre csak karanténba kell vonulnia, de onnan se tudná teljesen ellátni feladatait. Vlagyimir Putyin ezért azonnal döntött is:

elnöki rendelettel Andrej Beluszov, jelenlegi első miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányfői teendők ellátásával.

Putyin a hír kapcsán azt üzente az oroszoknak: ami Misusztyinnal történt, bárkivel megeshet. Majd arra kérte a politikust, tájékoztassa őt hogyléte felől. A legutolsó hír szerint a politikusnak már láza van.

Misusztyin idén januárban lett kormányfő, sokak szerint a szorgalmas bürokrataként ismert adószakemberre fontos végrehajtási feladatok hárulhatnak Putyin alkotmányjogi terveiben: az orosz elnök többek között szeretné akként módosítani az orosz alkotmányt, hogy harmadszorra is indulhasson egymás után az elnöki posztért. Az erről szóló tervezett népszavazást azonban a koronavírus miatt elhalasztották.

Misusztyinról írt portrénkat itt olvashatod el.

NYITÓKÉP: Kreml.ru

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek