Csökkent az aktív fertőzöttek száma, világszerte már egymillióan gyógyultak meg

2020.04.30. 07:35

Negyvenöt új igazolt gyógyultja van itthon a koronavírusnak, negyvennyolc embernek lett pozitív a koronavírus tesztje keddről szerdára, tizenketten haltak meg. Grafikonokon a lényeg!

Csökkent az aktív fertőzöttek száma, világszerte már egymillióan gyógyultak meg

Újabb 48 embernél mutatták ki a koronavírusos fertőzést Magyarországon szerdáig, ezzel a számuk 2775-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. A vírus – és egyéb krónikus betegségek szövődményeinek – következtében 12 idős beteg hunyt el, ők kivétel nélkül 70 év felettiek voltak. Így összesen már 312 az áldozatok száma.

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 998 embert ápolnak, ez a szám tizenöttel több, mint a szerdán, lélegeztetőgépen pedig 54 ember van. Eközben újabb 45 embert nyilvánítottak gyógyultnak, ezzel összesen már 581-re nőtt a számuk. Szerdán a kormány május 4-től a korlátozások lazítása mellett döntött vidéken, kinyithatnak az éttermek, kávézók, de még akár a strandok is. Kötelező lesz viszont országosan is  maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 

Budapesten egyelőre maradnak a korlátozások. 

Zala és Komárom-Esztergom megyében átlépte a száz igazolt fertőzöttet az esetszám, Csongrád kicsit lemaradva követi őket, 97 igazolt fertőzöttel. Ezek a megyék a legfertőzöttebbek Pest és Fejér megye után. 

Világszerte 3,2 millió a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 225 ezret. A betegségből viszont a Worldometers gyűjtése szerint

már több, mint egymillióan épültek fel sikeresen, van tehát minek örülni április utolsó napján is.

Kövesd az Azonnali naponta frissülő ábráin a koronavírus terjedését!

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek