+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 29. szerda, 20:25
Nem is az a megdöbbentő, hogy Jevgenyij Frolov büntetést kapott, hanem az, hogy egyáltalán ki mert fakadni, amiért az embereknek már pénzük sincs, amiből kifizethetik a kijárási tilalom megszegése miatti büntetéseket.

Nem nézte túl jó szemmel az orosz első osztályban vitézkedő Krilja Szovetov vezetősége, hogy a 32 éves kapusuk, Jevgenyij Frolov elégedetlenségének adott hangot az orosz állam koronavírus-kezelésével kapcsolatban, de még Vlagyimir Putyin hatalmát is megkérdőjelezte:

 

„Amit az elnök mond a tévében, nem ér semmit, nincsenek valós tettek. Ha valaki beszél itt üzletemberekkel, azonnal kiderül, hogy a bank soha nem fog kedvezményes hitelt adni, vagy elfogadni a késést. Az elnök azt mondta, ezt kell csinálniuk, de ez senkit sem érdekel.

 

Arra kényszerítenek minket, hogy otthon maradjunk, de semmi segítség nem érkezik az államtól. Csak büntetések vannak. Az embereknek pénzük sincs, az átlagbüntetés 5000 rubel, sokan más második hónapja nem kaptak fizetést. Európában más a helyzet.

 

A rendőrséget is látjuk itt, hogy működik: kicsavarják a kezed, arcon ütnek, aztán elvisznek”

 

– fakadt ki Frolov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz vezetőség úgy tartja rabszolgasorsban a saját állampolgárait, hogy a Dumából senki nem csökkentette a saját fizetését.

 

A szamarai focicsapat értelemszerűen azonnal elhatárolódott játékosának kijelentésétől, a hivatalos közleményük szerint Frolov már azzal szerződésszegést követett el, hogy egyeztetés nélkül interjút adott, és bár konkrét összegeket nem árultak el, az biztos, hogy büntetést fog kapni, amiért interjújával sérültek a klub érdekei – írja a Moscow Times.

 

Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök kedden jelentette be, marad a teljes kijárási tilalom, és bár már majdnem 100 ezer fertőzött és majdnem ezer halott van, továbbra sem érték el a járvány tetőzését. A kijárási tilalom nagyon szigorú, bár a Kommunista Párt azért megszeghette múlt héten. A tilalom május 11-ig tart a mostani állás szerint.

 

Frolovnak több baja is lehet, bár focistaként sok tétje annak sem lesz, ha kirúgja csapata: a Sovetov a tizenötödik, kieső helyen áll az orosz Premijer Ligában, ő maga pedig összesen öt meccsen kapott szerepet a szezonban.

 

KIEMELT KÉP: Régi idők magyar lelátója / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás