+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 29. szerda, 20:25
Nem is az a megdöbbentő, hogy Jevgenyij Frolov büntetést kapott, hanem az, hogy egyáltalán ki mert fakadni, amiért az embereknek már pénzük sincs, amiből kifizethetik a kijárási tilalom megszegése miatti büntetéseket.

Nem nézte túl jó szemmel az orosz első osztályban vitézkedő Krilja Szovetov vezetősége, hogy a 32 éves kapusuk, Jevgenyij Frolov elégedetlenségének adott hangot az orosz állam koronavírus-kezelésével kapcsolatban, de még Vlagyimir Putyin hatalmát is megkérdőjelezte:

 

„Amit az elnök mond a tévében, nem ér semmit, nincsenek valós tettek. Ha valaki beszél itt üzletemberekkel, azonnal kiderül, hogy a bank soha nem fog kedvezményes hitelt adni, vagy elfogadni a késést. Az elnök azt mondta, ezt kell csinálniuk, de ez senkit sem érdekel.

 

Arra kényszerítenek minket, hogy otthon maradjunk, de semmi segítség nem érkezik az államtól. Csak büntetések vannak. Az embereknek pénzük sincs, az átlagbüntetés 5000 rubel, sokan más második hónapja nem kaptak fizetést. Európában más a helyzet.

 

A rendőrséget is látjuk itt, hogy működik: kicsavarják a kezed, arcon ütnek, aztán elvisznek”

 

– fakadt ki Frolov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz vezetőség úgy tartja rabszolgasorsban a saját állampolgárait, hogy a Dumából senki nem csökkentette a saját fizetését.

 

A szamarai focicsapat értelemszerűen azonnal elhatárolódott játékosának kijelentésétől, a hivatalos közleményük szerint Frolov már azzal szerződésszegést követett el, hogy egyeztetés nélkül interjút adott, és bár konkrét összegeket nem árultak el, az biztos, hogy büntetést fog kapni, amiért interjújával sérültek a klub érdekei – írja a Moscow Times.

 

Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök kedden jelentette be, marad a teljes kijárási tilalom, és bár már majdnem 100 ezer fertőzött és majdnem ezer halott van, továbbra sem érték el a járvány tetőzését. A kijárási tilalom nagyon szigorú, bár a Kommunista Párt azért megszeghette múlt héten. A tilalom május 11-ig tart a mostani állás szerint.

 

Frolovnak több baja is lehet, bár focistaként sok tétje annak sem lesz, ha kirúgja csapata: a Sovetov a tizenötödik, kieső helyen áll az orosz Premijer Ligában, ő maga pedig összesen öt meccsen kapott szerepet a szezonban.

 

KIEMELT KÉP: Régi idők magyar lelátója / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás