+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. április 29. szerda, 08:10
Már több mint 2700-ra nőtt az igazoltan fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 300-ra. Jó hír, hogy 536-an már meggyógyultak.

Újabb 78 embernél mutatták ki a koronavírusos fertőzést Magyarországon szerdáig, ezzel a számuk 2727-re nőtt – olvasható az operatív törzs honlapján. A vírus – és egyéb krónikus betegségek szövődményeinek – következtében 9-en hunytak el, így összesen már 300-ra nőtt az áldozatok száma. Az újonnan elhunytak közül a legfiatalabb 44 éves volt, egyébként asztmában szenvedett.

 

A legfrissebb adatokból kiderül az is, a kórházakban 983 embert ápolnak, ez a szám héttel több, mint a keddi, lélegeztetőgépen pedig 50 ember van. Eközben újabb 20 embert nyilvánítottak gyógyultnak, ezzel összesen már 536-ra nőtt a számuk.

 

A megyénkénti bontásból kiderül, hogy

 

Zala, Csongrád és Komárom-Esztergom megyében van a legtöbb fertőzött Budapest, Pest és Fejér megye után,

 

miután mindhárom előbbi megyében 90 fölött van az igazolt esetek száma. 

 

Világszerte 3,1 millió fölött van a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 215 ezret. A betegségből, több mint 920 ezren épültek fel.

 

Íme ábrákon is a legfrissebb koronavírusos számok!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás