+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. április 28. kedd, 11:12
A német háziorvosok azt unták meg, hogy a járvány idején nem jut nekik elég felszerelés.

Németország a legsikeresebb államok közé tartozik, ha a koronavírus-járvány megfékezéséről van szó – ennek lehetséges magyarázatáról már az Azonnalin is olvashattatok.

 

Ott sem megy azonban minden simán. Német háziorvosok szerint a járvány ideje alatt nem jut nekik elég orvosi felszerelés: több maszkra, kesztyűre és köpenyre lenne szükségük. Ezért döntöttek közülük néhány úgy, hogy elindítanak egy oldalt és petíciót blankebedenken.org (Csupasz gondolatok) címmel, ahol magukról meztelen képeket feltöltve hívják fel a figyelmet a problémára.

 

FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

 

A petícióval együtt megosztott szövegből az derül ki, hogy elsősorban a járvány miatt megnövekedett páciensek száma okoz nekik gondot.

 

„A szűkös felszerelésünket nem akarjuk orvosi szempontból haszontalan vizsgálatokra elpazarolni, amiket adott esetben telefonon is elvégezhetünk” – írják. Szerintük azok a betegek, akik nincsenek igazán rosszul, a járványidőszakon kívül is sikeresen kezelhetőek telefonos tanácsadással.

 

„Hogy a betegeinket sikeresen kezelhessük, nekünk és a csapatunknak védőfelszerelésekre van szükségünk. Ha kifogyunk abból a kevésből is, amink van, így fogunk kinézni”

 

– fogalmaznak a honlapon, majd meztelenül, néha csak sztetoszkóppal a nyakukban, vagy egy szál maszkban pózoló kollégáik képeit mutatják be.

 

„EZ ELEGENDŐ?” FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

 

Áprilisban egyébként a Német Háziorvosok Szövetsége egy másik egészségügyi szervezettel közös közleményben kérte a politikai szereplőket, hogy jobban támogassák a munkájukat a koronavírus elleni küzdelemben.

 

CÍMLAPKÉP: Dr. Catherina Meller / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás