+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. április 28. kedd, 11:12
A német háziorvosok azt unták meg, hogy a járvány idején nem jut nekik elég felszerelés.

Németország a legsikeresebb államok közé tartozik, ha a koronavírus-járvány megfékezéséről van szó – ennek lehetséges magyarázatáról már az Azonnalin is olvashattatok.

 

Ott sem megy azonban minden simán. Német háziorvosok szerint a járvány ideje alatt nem jut nekik elég orvosi felszerelés: több maszkra, kesztyűre és köpenyre lenne szükségük. Ezért döntöttek közülük néhány úgy, hogy elindítanak egy oldalt és petíciót blankebedenken.org (Csupasz gondolatok) címmel, ahol magukról meztelen képeket feltöltve hívják fel a figyelmet a problémára.

 

FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

 

A petícióval együtt megosztott szövegből az derül ki, hogy elsősorban a járvány miatt megnövekedett páciensek száma okoz nekik gondot.

 

„A szűkös felszerelésünket nem akarjuk orvosi szempontból haszontalan vizsgálatokra elpazarolni, amiket adott esetben telefonon is elvégezhetünk” – írják. Szerintük azok a betegek, akik nincsenek igazán rosszul, a járványidőszakon kívül is sikeresen kezelhetőek telefonos tanácsadással.

 

„Hogy a betegeinket sikeresen kezelhessük, nekünk és a csapatunknak védőfelszerelésekre van szükségünk. Ha kifogyunk abból a kevésből is, amink van, így fogunk kinézni”

 

– fogalmaznak a honlapon, majd meztelenül, néha csak sztetoszkóppal a nyakukban, vagy egy szál maszkban pózoló kollégáik képeit mutatják be.

 

„EZ ELEGENDŐ?” FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

 

Áprilisban egyébként a Német Háziorvosok Szövetsége egy másik egészségügyi szervezettel közös közleményben kérte a politikai szereplőket, hogy jobban támogassák a munkájukat a koronavírus elleni küzdelemben.

 

CÍMLAPKÉP: Dr. Catherina Meller / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

Noha többségük már március óta gyűjtötte a lájkokat és osztotta a hülyeséget, az amerikai konszern csak most lépett fel ellenük.

Három párt belső mérése is a függetlenként induló múzeumigazgatót, Soós Zoltánt hozta ki győztesnek.

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

Korábban napokkal előre beharangozták, hogy Európa utolsó diktátora leteszi hivatali esküjét. Ez most elmaradt.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás