Meztelenül tüntetnek a neten német orvosok a felszereléshiány miatt

Szerző: Galavits Patrik
2020.04.28. 11:12

A német háziorvosok azt unták meg, hogy a járvány idején nem jut nekik elég felszerelés.

Meztelenül tüntetnek a neten német orvosok a felszereléshiány miatt

Németország a legsikeresebb államok közé tartozik, ha a koronavírus-járvány megfékezéséről van szó – ennek lehetséges magyarázatáról már az Azonnalin is olvashattatok.

Ott sem megy azonban minden simán. Német háziorvosok szerint a járvány ideje alatt nem jut nekik elég orvosi felszerelés: több maszkra, kesztyűre és köpenyre lenne szükségük. Ezért döntöttek közülük néhány úgy, hogy elindítanak egy oldalt és petíciót blankebedenken.org (Csupasz gondolatok) címmel, ahol magukról meztelen képeket feltöltve hívják fel a figyelmet a problémára.

FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

A petícióval együtt megosztott szövegből az derül ki, hogy elsősorban a járvány miatt megnövekedett páciensek száma okoz nekik gondot.

„A szűkös felszerelésünket nem akarjuk orvosi szempontból haszontalan vizsgálatokra elpazarolni, amiket adott esetben telefonon is elvégezhetünk” – írják. Szerintük azok a betegek, akik nincsenek igazán rosszul, a járványidőszakon kívül is sikeresen kezelhetőek telefonos tanácsadással.

„Hogy a betegeinket sikeresen kezelhessük, nekünk és a csapatunknak védőfelszerelésekre van szükségünk. Ha kifogyunk abból a kevésből is, amink van, így fogunk kinézni”

– fogalmaznak a honlapon, majd meztelenül, néha csak sztetoszkóppal a nyakukban, vagy egy szál maszkban pózoló kollégáik képeit mutatják be.

„EZ ELEGENDŐ?” FOTÓ: KLAUS RUDOLF / FACEBOOK

Áprilisban egyébként a Német Háziorvosok Szövetsége egy másik egészségügyi szervezettel közös közleményben kérte a politikai szereplőket, hogy jobban támogassák a munkájukat a koronavírus elleni küzdelemben.

CÍMLAPKÉP: Dr. Catherina Meller / Instagram

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek