Kevesebb új fertőzöttje és tizenegy halottja van a járványnak kedd reggelre

Szerző: Galavits Patrik
2020.04.28. 07:30

Zala megyében kezdett meredek emelkedésbe a fertőzés görbéje, egy nap alatt 24 új zalai fertőzöttet találtak. Ismét grafikonokon a legfrissebb adatok!

Kevesebb új fertőzöttje és tizenegy halottja van a járványnak kedd reggelre

Az újonnan beazonosított esetekkel 2649-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon.

A hivatalos tájékoztató honlap szerint kedd reggelre tizenegy idős, krónikus betegségben szenvedő beteg halt bele a fertőzésbe.

Kórházi kezelésre 976-an szorulnak, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma tegnaphoz képest 18-cal, 516 főre emelkedett.

Hétfőn az operatív törzs sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, a járvány egy idő után eljut oda, hogy sokkal kevesebben tudják átadni egymásnak a fertőzést. Ekkor lehet bízni abban, hogy lecseng a járvány, de még ebben az esetben is nehéz megmondani, meddig tarthat.

A tisztifőorvos ezzel ugyanakkor megkerülte a válaszadást arra, hogy továbbra is azzal számolnak-e, hogy május 3-án tetőzik a koronavírus-járvány Magyarországon.

Világszerte hárommillió fölött van a nyilvántartott fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 210 ezret. A betegségből, több mint 900 ezren épültek fel.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek