Elérte a 2500-at a regisztrált fertőzöttek száma

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.26. 08:20

Tíz új halottja van a koronavírusnak, köztük egy 37 éves nő is, aki így a járvány legfiatalabb áldozata lett Magyarországon.

Elérte a 2500-at a regisztrált fertőzöttek száma

A hivatalos kormányzati oldalon közzé tett adatok alapján vasárnap reggelre újabb tízzel nőtt a koronavírusban elhunytak száma, ezzel összesn 272-nél járunk Magyarországon. Köztük van az eddigi legfiatalabb halott is:

egy 37 éves nő, nála alapbetegségként extrém elhízást jelöltek meg.

485-en távoztak eddig gyógyultan a kórházból, jelenleg 927 beteget ápolnak, akik közül 56-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy mindig, úgy most is hozzá kell tenni, hogy az Operatív Törzs, illetve maga a tisztifőorvos Müller Cecília is beismeri, a regisztrált fertőzötteknél minden bizonnyal sokkal több van.

A koronavírus miatt jelenleg is kijárási korlátozások vannak érvényben Magyarországon, a lazításokról jövő héten fog dönteni a kormány.

Összesen 2,9 millió fertőzöést tartanak nyilván jelenleg a világon, ebből 817 ezren felépültek, 203 ezren pedig meghaltak.

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek