Napozóstégekkel tennék járványbiztossá a strandolást egy olasz szigeten

Szerző: Bukovics Martin
2020.04.24. 10:20

Mind a strandtól, mind egymástól 5 méteres távolságban lennének, rajtuk nyugágyak és árnyékoló pálmafalevelek. A cél a szezon megmentése.

Napozóstégekkel tennék járványbiztossá a strandolást egy olasz szigeten

Miközben mindenki azon gondolkodik, hogyan lehetne elintézni azt, hogy valami mégis legyen az idei nyári turisztikai szezonból – a cseh és a horvát kormány már arról egyeztet, hogy valahogy el kéne vinni a cseh turistákat az Adriára idén is –, a Nápolyi-öbölben található Ischia szigetén, Sant'Angeloban kitaláltak egy megoldást arra, hogyan lehetne úgy strandolni, hogy a koronavírusnak se legyen sok esélye.

Egész pontosan a helyi strandüzemeltetőkből álló konzorcium ült össze, és azt találták ki, hogy

a strandoknál úszó platformokat helyeznek a vízre: így ugyanis a kötelező távolságtartás miatt valószínűleg csak korlátozott számban látogatható strandokat némileg többen tudnák élvezni.

Ezeket a 2x2,5 méteres úszó napozóelemeket úgy kell elképzelni, hogy ötméternyi távolságban lennének mind a strandtól, mind egymástól.

A tervek szerint ezek mindegyikén el fog férni két nyugágy is. Az árnyékolást a macerás napernyő helyett pálmafák leveleivel oldanák meg, a napozóstégeket pedig úgy rögzítenék a tengerfenékhez, hogy a nyári szezon végeztével azért el is tudják majd őket vinni a strandról. A turistákat pedig taxicsónakokkal vinnék az egyes platformokra. Mimmo Punzo, a konzorcium elnöke szerint egy cél lebeg csak előttük most: hogy valahogy megmentsék az idei szezont.

FOTÓ: La Repubblica

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek