Koronavírus: fej-fej mellett a gyógyultak és az új fertőzöttek száma

2020.04.23. 08:02

Csütörtök reggelre tizennéggyel emelkedett a koronavírus-járvány hazai halálos áldozataink száma. Közben valamivel többen betegedtek meg, mint ahányan meggyógyultak. A fertőzöttek száma 2284-re, a gyógyultaké 390-re emelkedett.

Koronavírus: fej-fej mellett a gyógyultak és az új fertőzöttek száma

116 új fertőzöttel 2284-re emelkedett a COVID-19 vírussal igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon. 95-en gyógyultan hagyhatták el a kórházat, ahogyan a házi karanténban lévők száma is 107-el, 10942-re csökkent - olvasható az operatív törzs honlapján. Csütörtök reggelig 2688 új tesztet végeztek, ez azonban nem jelent feltétlenül ugyanennyi új alanyt, hiszen egy embert többször is tesztelnek. 

A 14 elhunyt beteg közül a legfiatalabb 64 éves volt, ezzel a számuk 239-re nőtt. 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen,

ez kettővel kevesebb, mint tegnap volt.

A koronavírussal igazoltan megfertőzöttek száma a világban 2,6 millió, a gyógyultaké 785 ezer. Szerda reggelig 183 ezren hunytak el a vírus, és egyéb krónikus megbetegedés kombinációjának következtében.

A tájékoztatóban külön felhívják a budapestiek figyelmét a szabályok betartására, mert a megbetegedések 65 százaléka a fővároshoz és Pest megyéhez köthető. Kövesd a koronavírus hazai terjedését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek