+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. április 22. szerda, 18:20
A Media Marktnál az olyan termékek forgalma is kilőtt, amelyek már az olyan szolgáltatásokat hivatottak pótolni, mint a fodrász.

Ahogy az Azonnalinál már korábban is megírtuk, a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után megnőtt a számítástechnikai, és főleg a telekommunikációs eszközök (notebookok, tabletek és okostelefonok) iránti kereslet, most április végén viszont már ennél is pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mit is vásárolnak a magyarok.

 

A Media Markt PR-ügynökségétől megtudtuk, hogy az említett eszközökön túl

 

az otthoni munkavégzéshez szükséges kiegészítők, például a kamerák, egerek és billentyűzetek forgalma is egy átlagos hónap többszörösére növekedett az áruháznál.

 

A konzolos és videójátékos kiegészítők továbbra is pörögnek, a televíziók eladásai pedig kisebb meglepetést okoztak: ezek általában 10-20 százalékkal jobban mennek a nagy sportesemények (olimpia, labdarúgó-világbajnokság) előtt, és most ugyan minden sporteseményt elhalasztottak, nem várt módon mégis megnövekedtek az eladások.

 

Úgy tűnik sokan film- és sorozatnézéssel akarják elütni az otthon töltött időt, mert legtöbben kifejezetten az okostévéket keresik,

 

amelyeken elérhetőek a nagyobb streaming-szolgáltatók, például a Netflix alkalmazásai.

 

Vannak, akik tevékenyebben töltenék idejüket, azok a szerencsések például, akik a lakhelyük elhagyása nélkül is ki tudnak menni a szabadba, mert kertes házban laknak, több időt fordítanak a kertre, mint korábban, ez a kerti szerszámok és kisgépek két és félszeres forgalomnövekedésében mutatkozik meg.

 

Látható egy olyan tendencia is, hogy az emberek eleinte csak a rövidtávon megoldandó probémákkal foglalkoztak, például laptopot vásároltak a távmunkához, most viszont mintha már sokan hosszabb távra terveznének.

 

Egyre többen mondanak le például az eddig a városban igénybe vett szolgáltatásokról, és ruháznak be az adott szolgáltatást pótló eszközbe, a hajvágók forgalma például ötszörösére nőtt a Media Marktnál, de az epilátorok is jól fogynak.

 

A bevásárlást is igyekszünk minimalizálni, vagy legalábbis sokan spórolni akarnak hosszútávon, mert

 

a kenyér-, melegszendvics-, és gofrisütők forgalmában is jelentős növekedés tapasztalható, előbbiből a megszokotthoz képest öt és félszer, utóbbi kettőből háromszor annyit vásároltak.

 

NYITÓKÉP: Unsplash

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

Nem azért, mert ne értenének hozzá: a beoltatandó egészségügyi dolgozók nem jelentek meg az oltáson.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás