+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. április 22. szerda, 17:37
Egy mainzi biotechnológiai cég kapta meg elsőként az engedélyt, hogy egy koronavírus elleni vakcina tesztelését – immáron embereken is – megkezdhesse. Ezzel Európában elsőként a németeknél lépett a kutatás immáron az utolsó fázisba.

A Paul Ehrlich Intézet, amely Németországban a járványok elleni gyógyszerek gyártását ellenőrzi és hagyja jóvá, szerdán jelentette be: egy mainzi biotechnológia cég megkezdheti a Pfizer gyógyszergyárral közös laboratóriumában kifejlesztett, a Covid-19 vírus elleni vakcina széles körű tesztelését. Ennek értelmében

 

a mainzi Biontech cég kétszáz önként jelentkezőn fogja a hatóanyagot tesztelni.

 

Összesen négy különféle hatóanyagot fejlesztettek ki, amelyek esetleg védelmet nyújthatnak a kínai koronavírus ellen.

 

A FEJLESZTŐCSAPATTAL MÁR MÚLT HÉTEN TALÁLKOZOTT A BERLINI AMERIKAI NAGYKÖVETSÉG EGYIK TANÁCSOSA (KÉP KÖZEPÉN) A BIONTECH MAINZI LABORATÓRIUMÁBAN

 

Klaus Cichutek, a Paul Ehrlich Intézet vezetője maga is kiemelte: fontos „mérföldkő” a mostani döntés, ugyanis bármilyen esetleges hatóanyagot csak embereken végzett tesztelés után lehet piacra dobni. Az intézet azzal számol, hogy

 

négy-öt hónap múlva lehet eredményekről beszélni.

 

Ha esetleg sikeres is lesz a tesztelés eredménye, aminek keretében az emberi szervezet reakcióját vizsgálják kutatók, Cichutek nem hiszi, hogy még idén megjelenhet a piacon a védőoltás, azt ugyanis még Németország és az Európai Unió hatóságainak is a tömeges gyártás beindítása elött jóvá kell hagyniuk, de tény: az emberi tesztelés a kutatási fázis utolsó eleme.

 

Jelenleg négy cég tart már itt, Európában a németek az elsők

 

A WHO adatai alapján jelenleg több, mint 60 helyen folynak laboros kutatások a védőoltás megtalálására, egyelőre azonban csak összesen két esetben indult meg az emberi tesztelés fázisa is (az egyik egy amerikai, a másik egy kínai cég). A WHO márciusi helyzetképéhez jön, hogy egy másik amerikai cég is már belépett ebbe a fázisba.

 

Európában tehát elsőként a németeknél indul be az emberi tesztelés, de nemsokára kezdi meg az oxfordi egyetem is a maga teszteléseit.

 

Emellett még öt olyan kutatóintézet van világszerte, ameny jelenleg úgy áll, hogy legkorábban idén nyártól vagy ősztől elindíthatja az emberi teszteléseket is.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás