Már majdnem háromszáz hazai gyógyultja van a koronavírusnak

2020.04.22. 07:42

Az elmúlt huszonnégy órában hetven új igazolt fertőzöttet azonosítottak, ezzel 2168-ra emelkedett a számuk. A megbetegedések több, mint felét Budapesten azonosították.

Már majdnem háromszáz hazai gyógyultja van a koronavírusnak

Hetvennel nőtt a koronavírussal igazoltan megfertőzöttek száma keddről szerdára, mindehhez 2650 új tesztet végeztek el az elmúlt 24 órában Magyarországon – olvasható az operatív törzs hivatalos honlapján.

Sajnos az elhunytak száma magasabb volt az elmúlt 24 órában, mint a meggyógyultaké: tizenketten vesztették életüket (a legfiatalabb áldozat hetvenéves volt), és nyolc embert nyilvánítottak gyógyultnak. Jó hír viszont, hogy a járvány kezdete óta egyre többen távoznak gyógyultan a kórházakból, jelenleg 295 ez a szám, míg itthon eddig 225 igazolt áldozata volt a járványnak: a valós szám persze ennél jóval magasabb is lehet.

Kórházban 825 beteget ápolnak, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

Ezzel a keddi adatokhoz képest mind a lélegeztetőgépes, mind a kórházban ápolt betegek száma csökkent valamelyest. A kórházi kapacitások növelésében segíthet a két és fél hét építkezés után tegnap elkészült kiskunhalasi mobilkórház 150 fős kapacitással, aminek az átadóján Kovács Zoltán elmondta, a május 3-i hétre várják a járvány hazai tetőzését. Hogy erre miért nem érdemes mérget venni, azt az Azonnalin is kielemeztük

A jelenleg az egész világot megbénító járványnak világszinten már majdnem 2,56 millió fertőzöttje van, 177 ezer halottja és 682 ezer gyógyultja van. Kövesd a koronavírus hazai terjedését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Cikkek a témában

Van még itt cikk a témában

Kommentek