Mi legyen az idei érettségivel? Szavazz!

2020.04.21. 14:31

Mikor tartsák az idei érettségi vizsgákat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Mi legyen az idei érettségivel? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Miközben Győrfi Pál folyamatosan bombáz minket a hirdetésekben a közösségi távolságtartás fontosságával, az operatív törzs szerint pedig május harmadikán tetőzik majd a koronavírus-járvány Magyarországon, az írásbeli érettségi vizsgák kitűzött időpontja továbbra is május negyedike, a várható tetőzés másnapja.

Az írásbeli vizsgák megrendezése hagyományos formában teljesen szembemegy a kétméteres távolságtartás alapelvével, így számos politikus és véleményvezér is kifejezte aggodalmát ez ügyben, és már Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is utalt arra, hogy „ha a járványügyi szempontok indokolják”, a kabinet meg fogja hozni a szükséges döntést az időpont mozgatásáról.

Az Azonnalin már többször is helyt adtunk különböző alternatív megoldási lehetőségeknek a vizsgákra járvány idején: Butola Zoltán, nyugdíjas pedagógus például elkerülhetetlennek tartja az érettségi megrendezését, viszont minden résztvevőnek megfelelő védettséget biztosító maszkot adna, a Lauder Javne Iskola végzős diákjai pedig a felsőoktatási felvételibe bele nem számító tárgyaknál az előző évek érdemjegyeivel bűvészkednének.

Most viszont ti is elmondhatjátok a véleményeteket, és ehhez még cikket sem kell írnotok nekünk, elég kiválasztanotok a nektek szimpatikus megoldást az eheti szavazásunknál!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek