+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 21. kedd, 07:12
Az elmúlt 24 órában húszan gyógyultak meg, de tizennégy hatvan év feletti beteg is elhunyt. Grafikonokon mutatjuk a járvány terjedését!

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt Magyarországon beazonosított új típusú koronavírus-fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg, de egyelőre az ő adataik és krónikus betegségeik még nem elérhetők. 

 

Ezzel pedig 213 főre emelkedett a vírus miatt elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

 

Örömteli hír lehet viszont, hogy több gyógyult távozhatott az egészségügyi intézményekből az elmúlt 24 órában, mint ahányan elhunytak: az új gyógyultak húszan vannak, míg a COVID-19 miatt tizennégyen is elhunytak.

 

Kórházban 842 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. 

 

A koronavírusról tájékoztató kormnáyzati oldal továbbra is azt hangsúlyozza, még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, és a fertőzöttek száma valószínűleg jóval nagyobb, mint amennyit regisztráltak. A magyar operatív törzs május elejére várja a vírus tetőzését.

 

A jelenleg az egész világot megbénító járványnak világszinten már majdnem 2,5 millió fertőzöttje van, 170 ezer halottja és 652 ezer gyógyultja van. Kövesd a koronavírus hazai terjedését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

 

BORÍTÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás