Karácsony Gergely: Budapesten kötelező lesz maszkot viselni zárt térben

Szerző: Petróczi Rafael
2020.04.21. 19:47

A koronavírus további terjedését megakadályozni kívánó rendelkezés április 27-től lép érvénybe.

Karácsony Gergely: Budapesten kötelező lesz maszkot viselni zárt térben

Karácsony Gergely a Facebook-oldalára feltöltött videójában jelentette be, hogy a korábbi rendelkezésekkel ellentétben, a fővárosi operatív törzs döntése alapján

április 27-től nemcsak a BKK járatain, hanem az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása a fővárosban.

Ez történhet maszkkal, sállal vagy kendővel is.

A főpolgármester döntését a koronavírus további terjedésének megakadályozásával indokolta, és hangsúlyozta: „a nemzetközi tapasztalatok alapján elsősorban zárt térben veszélyes az, ha nincsen maszk rajtunk”. A videóban Karácsony kitér arra is, hogy tudja, mennyire kényelmetlen lehet arcunkat eltakarva sétálni, de szerinte ez még mindig jobb, mintha a budapestiek nem sétálhatnának.

„Arra kérem önöket, hogy fogadják el, hogy most erre van szükség ahhoz, hogy a város túllegyen ezen a borzasztó nehéz időszakon” – zárja bejelentését a főpolgármester.

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek