+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. április 18. szombat, 19:32
Már felmerült olyan csehországi javaslat is, ami szerint közúti- vagy légi folyosót kéne nyitni országuk és Horvátország között, hogy az igazoltan egészséges cseh turisták tudjanak a horvátoknál pihenni.

Arról beszélgetett Andrej Plenković horvát miniszterelnök és Andrej Babiš cseh kormányfő pénteken, hogy a két ország turizmusért felelős minisztereinek megoldási javaslatokat kell kidolgoznia arra nézve, hogyan érkezhetnének cseh turisták Horvátországba a nyáron – írja a Croatia Weeks. Erről egyébként Plenković számolt be Twitter-oldalán.

 

A téma már csak azért is aktuális, mert az egyik cseh utazási ügynökségeket összefogó szervezet nemrég azt javasolta:

 

nyissanak folyosót – akár légi-, akár közúton – az országok között, hogy tudjanak nyaralni menni azok a cseh turisták, akik ezt igazolni tudják.

 

A horvát turizmusért felelős miniszter, Gari Cappelli azt mondta az ötletről a héten: ehhez az epidemiológusok és a kormányok döntése is szükséges. Hozzátette: hasonló javaslatok várhatóak majd Ausztriától, Szlovákiától és Magyarországtól

 

– főként azon polgárok részéről, akiknek hajóik vagy nyaralóik vannak Horvátországban, hiszen jó eséllyel majd ők szeretnének elsőként az országba látogatni, ha vége a koronavírus-krízisnek.

 

A horvát közegészségügyi intézet vezetője, Krunoslav Capak úgy nyilatkozott: csak különleges feltételek mellett érkezhetnének a turisták. Ugyanis hiába van valakinek igazolása arról, hogy egészséges, ez az állapot 24 órán belül megváltozhat, tehát járványügyi szempontból nem érvényes egy ilyen igazolás. Vagyis szerinte a Horvátországba érkező turistáknak először 14 napos karanténba kellene vonulnia.

 

Az, hogy a turisták Isztriában vagy Dalmáciában ki tudjanak kapcsolódni, persze leginkább Horvátország érdeke: a turizmus délnyugati szomszédunk GDP-jének nagyjából 20 százalékáért felel, és a gazdaságilag egyébként nem túl acélos Dalmáciában létfontosságú ágazat..

 

FOTÓ: dronepicr​ / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás