+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. április 15. szerda, 15:29
Az ismert győri fotós-reklámos Szamosi László március végén gondolt egyet, és a koronavírus-járvány okozta bosszúságait kiírta egy óriásplakátra.

Honnan jött az óriásplakát ötlete?

 

Rengeteg düh volt bennem a kialakult helyzet miatt. Úgy gondoltam, hogy ezt ebben a formában ki is fejezem.

 

AZ ÓRIÁSPLAKÁT EGÉSZEN KONKRÉTAN ITT TALÁLHATÓ. FOTÓ: RAW AGENCY

 

Mennyibe került a plakát?

 

Felesleges ezt számszerűsíteni, csak azt az egy plakáthelyet vásároltuk meg. Mint reklámügynökség úgy döntöttünk, hogy most nem a partnereink céljaira veszünk helyet, hanem saját magunknak. Elég frekventált helyen – a Gárdonyi utca és a Bisinger-sétány sarkán – van ahhoz, hogy minél több emberhez eljusson, hogy mi mit gondolunk erről a helyzetről.

 

Milyen visszajelzések jöttek rá?

 

Nyilván mi egy elég szemtelen hangvételű ügynökség vagyunk, bármit kommunikálunk, az többnyire megosztó vagy meghökkentő. Jött pár konzervatívabb komment most is a Facebookon, de ebben a helyzetben lényegében mindenki úgy érez, mint amit mi az óriásplakátra kihelyeztünk, akár tetszik nekik a megfogalmazásunk, akár nem.

 

A plakátcégnél mi volt a visszajelzés a plakátra?

 

Egyrészt független ügynökségként, elég nagy outdoor-tapasztalattal a hátunk mögött nem tartozunk a médiacégnek beszámolóval arról, hogy milyen kreatívot helyezünk el náluk, másrészt viszont

 

azt mondták a kreatív láttán, hogy „ez fasza”.

 

Mennyire érinti rosszul az ügynökséget a járvány?

 

Lassan négy hete home office-ban dolgozunk, ügyeletet persze tartunk az irodában, két ember fixen, ebből az egyik én vagyok.

 

Kevesebb lett a megbízás, vagy a home office miatt nehezebb a munkaszervezés, vagy mennyiben érinti mindez a reklámügynökséget?

 

Nyilván a megbízásaink mennyiségén is érződik, hogy kialakult egy szar helyzet. Az ügyfeleink nagyon széles portfólión mozognak, de mindannyian megérzik ezt az átmeneti időszakot. Van, aki jobban, van, aki rosszabbul.

 

Mint reklámos, mit tanácsolsz a cégeknek, hirdessenek-e a járvány alatt, és ha igen, hogyan?

 

Ez egy kétirányú utca. Egyrészt sokkal kisebb most a reklámzaj, másrészt viszont

 

nem minden helyzetben tartom etikusnak, hogy egy márkát vagy egy adott terméket toljunk most.

 

Győrben egyébként miket mondanak az emberek, hogyan érinti őket a bezártság?

 

Győr egy gazdag város, itt ha van szabadidejük az embereknek, akkor ki akarnak mozdulni jól érezni magukat, pláne mivel tavasz van. Miután kormánydöntés nem született egységes országos kijárási tilalomról, ezért meg is kellett hoznia a városvezetésnek egy döntést arról a húsvéti hétvégére a bizonytalanságot eloszlatandó, hogy bizonyos közterületeket teljesen lezár.

 

CÍMLAPFOTÓ: Pintér Ádám / cincérfotó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás