Trükkös húzással tartja magánál pénzünket az egyik legnagyobb jegyeladó oldal

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.14. 11:03

A Ticketmaster csendben kirakta a visszatérítési lehetőségek közül a későbbi időpontban megrendezésre kerülő eseményeket, így a felhasználók nem is igényelhetik ezeket vissza.

Trükkös húzással tartja magánál pénzünket az egyik legnagyobb jegyeladó oldal

Ahogy azt sejteni lehetett, a zeneipari bevételek legnagyobbját jelentő koncertezések bedöglése miatt gyakorlatialg megszűnik minden jegyeladás még a nyárra szervezett bulikra is, ez pedig nagyon fáj a jegyeladó felületeknek: az egyik legnagyobbnak számító Ticketmaster például azzal próbál talpon maradni, hogy fű alatt egyszerűen megváltoztatta a jegyvásárlási szabályzatát.

A cég jegyeit eddig vissza lehetett váltani, akkor is, ha elhalasztottak egy eseményt későbbi időpontra, viszont egy ideje már csak akkor kaphatsz vissza pénzt tőlük, ha végleg elmarad.

A cégnél három kategória létezik: az elmaradt esemény, az átütemezés és az elhalasztás, ezeket a Ticketmaster oldala nagyon jól körülhatárolhatóan körül is írja. Az oldal a továbbiakban azt ajánlja mindössze azoknak, akiknek egy esetleges új időpont nem felel meg, hogy értékesítsék ők maguk a jegyüket a Ticketmaster másodlagos jegyeladási felületén. A szabályokat ráadásul visszamenőlegesen is érvényesíteni akarják, ami miatt több felhasználó is jelezte, hogy feljelentést fontolgat.

A szórakoztatóipar értelemszerűen teljesen leállt a koronavírus miatti korlátozások miatt: a New York Timesnak nyilatkozó Dr. Ezekiel Emanuel, a WHO egyik kiemelt tanácsadója szerint egyenesen 2021 őszéig nem érdemes koncertekkel számolni.

A szervezők ennél azért optimistábbak: idén augusztus végére már pédául nem mondták még le a fellépések többségét, de például Budapestre is bejelentettek már a vírus alatt koncerteket, amiket remélhetőleg már meg is fognak tudni tartani.

A jegyek nem visszaváltása az eltolt koncertek miatt egyébként nem a Ticketmaster találmánya, csak mások szimpatikusabban oldották meg: több szervező is egyszerűen megkérte az elővételes jegyekkel rendelkező embereket, ne váltsák vissza a jegyeiket akkor sem, ha épp nem tudni, mikor pótolják az eseményt, ezzel is segítve a túlélést.

FOTÓ: Pixabay

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek