Kína már attól fél, az oroszok miatt robban be náluk megint a vírus

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.12. 19:11

A szakemberek szerint Oroszországban jóval súlyosabb a járványhelyzet, mint ami kívülről látszik, a vasárnapi új fertőzöttek fele onnan érkezett.

Kína már attól fél, az oroszok miatt robban be náluk megint a vírus

Fordult a helyzet Oroszország és Kína között: Oroszország az elsők között állította le a kínai állampolgárok belépését az országba az akkor ott tomboló koronavírus miatt, most viszont úgy néz ki, Kína új fertőzöttjeinek nagyrésze épp Oroszországból utazik be.

A kínai statisztikák szerint vasárnap reggelre összesen 97 új fertőzést regisztráltak az országban, ebből 51 egy Oroszországból Sanghajba repült repülőről van.

A járat pontos indulási helyét nem hozták nyilvánosságra, de az így is sokatmondó adat, hogy összesen 52 esetet vittek be külföldről. Korábban Helingjang tartomány is jelezte, hogy már több, mint száz az oroszországi csitából érkezett emberről derült ki, hogy elkapta a vírust.

Kína egyelőre szigorítja az oroszországból beutazókra vonatkozó szabályokat, de a Moscow Times szerint több szakértő is arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek alapján az adatok alapján Oroszországban nagyon komoly bajok lehetnek, amiket csak tetéznek azok az apróságok, hogy a országban végzett tesztek is megbízhatatlanok.

A hivatalos adatok szerint 15770 orosz fertőzött van, ennek a kétharmadát Moszkvában regisztrálták.

Bár próbálják kezelni a járványt, Vlagyimir Putyin látványosan távol marad ettől: a Guardian szerint kisebb káoszt is okozott, hogy a végrehajtáshoz szokott politikusoktól hirtelen önálló döntéshozatalt vár el, ő maga utoljára március végén tűnt fel nyilvánosan.

FOTÓ: Wikimedia Commons

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek