+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 12. vasárnap, 10:19
A piac nagyrészének nem tett jót a koronavírus, de a két techóriásnál rengetek pénzt kezdtek költeni az emberek, mióta nem lehet kimenni az utcára.

Bár mostanra elérte a világ nagyrészét a koronavírus miatti gazdasági beomlás, azért a vécpapírgyártáson kívül is léteznek iparágak, amiknek kifejezetten jót tett a koronavírus: az Apple Store és a Google Play alkalmazásboltjai alapján a karantén alatt sokszor nyomkodjuk a telefonunkat, és fizetős alkalmazásokat is lelkesen vásárolunk.

 

Ez azt jelenti, hogy az Androidot futtató készülékeken tavaly ilyenkorhoz képest 20 százalékkal jobban pörgött a Google boltja, ami a telefon csesztetésével töltött időn is meglátszik: Kínában például napi öt órát foglalkozott ezzel egy átlag telefontulajdonos.

 

Bár az Apple Store-nak nincs százalékos statisztikája, az kiderül, hogy január és március között csak tőlük 9 milliárd applikációt töltöttek le, a Google Playről pedig 22,5 milliárdot – írja az App Annie.

 

Ez pénzben mégis az Apple-nek hoz többet: az ő termékeikre letöltött alkalmazások 15 milliárd dollárt, az Androidra letöltöttek pedig 8,3 milliárd dollárt termeltek.

 

A legtöbb aktív felhasználója a Facebooknak van, viszont a legtöbben a kétes biztonsági megoldásokkal dolgozó kínai videómegosztót, a TikTokot töltötték le. Az talán annyira nem meglepő, hogy a legtöbben pénzt idén a Tinderre szántak: a társkereső alkalmazáson pénzért cserébe simán láthatjuk, kiknek tetszünk a környéken, és ki is emelhetjük magunkat, bár hivatalosan most annyira nem jó ötlet idegenekkel találkozni.

 

A Google és az Apple egyébként  épp összefog a koronavírus ellen, és egy olyan alkalmazást fejlesztenek, ami jelzi a telefonunkon, ha olyasvalakivel találkoztunk, aki vírushordozó lehet. A májusban induló szolgáltatást az ígéret szerint csak önkéntes alapon kell majd használni, hiszen a tartózkodási helyünk állandó megfigyelésével jár.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás