+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. április 9. csütörtök, 09:33
Az Egészségügyi Világszervezet vezetője mindezt azt követően mondta, hogy Donald Trump a WHO-nak nyújtott anyagi támogatás leállításával fenyegetőzött.

Szerdán Donald Trump egy sajtótájékoztatón a WHO-nak nyújtott anyagi támogatás leállításával fenyegetőzött, az amerikai elnök szerint ugyanis az Egészségügyi Világszervezet túlságosan „Kína-centrikus”, valamint azt is nehezményezte, hogy a szervezet a járvány korábbi szakaszában kritizálta az amerikai határokat lezáró intézkedéseit.

 

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz azonban szeretne véget vetni az Egyesült Államok és Kína közötti, koronavírus miatti csatározásnak, és Trump kijelentését követően úgy reagált, a két ország jobban tenné, ha összefogna a nehéz helyzetben.

 

„Az USA-nak és Kínának együtt kellene harcolnia a koronavírus ellen” – mondta genfi sajtótájékoztatón Gebrejeszusz, majd hozzátette:

 

„ha még több hullazsákot akartok, jó úton jártok. De ha nem, akkor felejtsétek el a járvány átpolitizálását”.

 

Az Egyesült Államok egyébként a legbőkezűbb finanszírozója a WHO-nak. Tavaly több mint 400 millió dollárt költöttek az Egészségügyi Világszervezetre, kétszer annyit, mint a sorban utánuk következő ország. Kína ugyanekkor 44 millió dollárt szánt erre a célra.

 

A koronavírussal kapcsolatos kínai hozzáállásról már nálunk is olvashattatok, például itt és itt.

 

Közben Hszi Csin-ping, Kína elnöke arra figyelmeztetett, a hatóságoknak az ázsiai országban

 

a beutazó külföldiek újra elkezdhetik terjeszteni a fertőzést, ezért különös figyelmet kell fordítani a beutazókra.

 

BORÍTÓKÉP: Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz / Facebook

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás