+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. április 9. csütörtök, 09:33
Az Egészségügyi Világszervezet vezetője mindezt azt követően mondta, hogy Donald Trump a WHO-nak nyújtott anyagi támogatás leállításával fenyegetőzött.

Szerdán Donald Trump egy sajtótájékoztatón a WHO-nak nyújtott anyagi támogatás leállításával fenyegetőzött, az amerikai elnök szerint ugyanis az Egészségügyi Világszervezet túlságosan „Kína-centrikus”, valamint azt is nehezményezte, hogy a szervezet a járvány korábbi szakaszában kritizálta az amerikai határokat lezáró intézkedéseit.

 

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz azonban szeretne véget vetni az Egyesült Államok és Kína közötti, koronavírus miatti csatározásnak, és Trump kijelentését követően úgy reagált, a két ország jobban tenné, ha összefogna a nehéz helyzetben.

 

„Az USA-nak és Kínának együtt kellene harcolnia a koronavírus ellen” – mondta genfi sajtótájékoztatón Gebrejeszusz, majd hozzátette:

 

„ha még több hullazsákot akartok, jó úton jártok. De ha nem, akkor felejtsétek el a járvány átpolitizálását”.

 

Az Egyesült Államok egyébként a legbőkezűbb finanszírozója a WHO-nak. Tavaly több mint 400 millió dollárt költöttek az Egészségügyi Világszervezetre, kétszer annyit, mint a sorban utánuk következő ország. Kína ugyanekkor 44 millió dollárt szánt erre a célra.

 

A koronavírussal kapcsolatos kínai hozzáállásról már nálunk is olvashattatok, például itt és itt.

 

Közben Hszi Csin-ping, Kína elnöke arra figyelmeztetett, a hatóságoknak az ázsiai országban

 

a beutazó külföldiek újra elkezdhetik terjeszteni a fertőzést, ezért különös figyelmet kell fordítani a beutazókra.

 

BORÍTÓKÉP: Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz / Facebook

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Így az EU helyett az amerikai és a kanadai kormánnyal egyeztetve fog Nagy-Britannia dönteni arról, hogy a Lukasenka-rendszer mely tisztviselőit büntesse utazási és pénzügyi korlátozásokkal.

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

Noha többségük már március óta gyűjtötte a lájkokat és osztotta a hülyeséget, az amerikai konszern csak most lépett fel ellenük.

Három párt belső mérése is a függetlenként induló múzeumigazgatót, Soós Zoltánt hozta ki győztesnek.

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás